Продукти в количката

Изложба "За дамите с любов"

Онлайн изложба “за дамите с любов”

Художник Д.Стойкова

Изложба на картини с цветя в месеца на жената

01.03 – 08.04.2022 г.Арт-галерия “Даниела Стойкова” представя виртуална пролетна изложба на картини с цветя, под надслов „За дамите с любов“. Тя е посветена на месеца на жената – март (международния ден на жената) и на настъпването на първа пролет.

Ето че наближава един от най-красивите и нежни женски месеци – март. Макар и с мъжко войнствено име, месецът на жената се откроява със силна емоционалност и непостоянно време, точно като настроенията на представителките на нежния пол. Още повече, точно на 8 март честваме националния и международен празник на жената. Няма нищо по-подходящо от това да представим месеца чрез изкуство с подбор на прекрасни картини с цветя. Тъй като те, също като нежната половинка на човечеството, внасят пъстрота и красота от багри в света.

Изложбата на картини с маслени бои „ За дамите с любов“ е посветена на месеца на жените и техния празник 8 март, както и на настъпването на първа астрономическа пролет. Скоро ще заменим снега, студа и мрачното време с разцъфнали дървета, зелени треви, топлина и слънчевите лъчи. Ще раздаваме мартеници и ще се радваме на щъркелите, които вият гнезда. А на 21 март, когато настъпва пролетното равноденствие, ще посрещнем първа пролет с цветните картини на художника Даниела Стойкова. Кокичета, лалета, нарциси, теменужки, зюмбюли и още много, много прекрасни цветя за жизнерадостното ни настроение!

Представяме ви цветната изложба на ръчно рисувани картини „За дамите с любов“. Насладете се на тези оригинални, запомнящи се творби с маслени бои от художника Д. Стойкова. Всички картини са рисувани със специална техника и с наслояване на голямо количество боя с шпакла. Това ги прави силно релефни, ярки, свтли и нестандартни. Стилът на художничката е ясно разпознаваем и вече познат на българската публика, предимно на ценителите на изкуството.

Прочети още

Даниела Стойкова за изложбата:
"С тази изложба на арт картини с цветя бих искала да поднеса „букет с цветя“ под формата на картини с маслени бои на българските жени, майки, съпруги, приятелки, баби, сестри. Бих искала да отдам почит чрез изкуството си на българските учителки, лекарки, медицински сестри, учени, интелектуалки, и на всички дами, които са допринесли за равноправието на жените в историята; за това в днешно време да бъдем еманципирани, силни и независими!

Смятам, че трябва да отдадем нужното внимание на всяка една наша близка, да и поднесем цвете, да ѝ засвидетелстваме любов, уважение, а също така да се замислим за това, което са постигнали жените от нашето минало! Женският месец е най-подходящото време за този поглед назад в миналото към историята на нашите мили дами.

Картините са подходящи за нежните същества, които носят имена на цветя. Цветелина, Роза, Теменужка, Маргарита и други. На своята майка – Лилия, аз посвещавам картината с лилии "Оранжево вдъхновение".

Красотата на жените и цветята ме вдъхновява всяка година да рисувам нови, пъстри, ярки картини с цветя. Цветята и изкуството превръщат света в по-хубаво място за живеене. А жените са като цветята – уникални и прекрасни, нежни, но приспособими, способни да бъдат много твърди и решителни в даден момент. Също като цветята, които разцъфват при неблагоприятни условия, жените се справят със всякакви трудни ситуации. Особено майките, които са готови на всичко в името на своите деца!

Маслените картини от изложбата „За дамите с любов“ са вдъхновени и от предстоящото настъпване на пролетта. Бих искала да създам добро, цветно, позитивно настроение на хората със своите картини и да забравят за мрачните дни на зимата. Идва пролетта – ново начало, нов живот, света се възражда и нека следващата година за всички нас бъде по-добра и успешна! Картините са колоритни и релефни, носят положителна енергия, топлина, уют и свежест.

Пожелавам тази изложба да донесе прекрасно пролетно настроение на всички зрители, а през март да ни очакват само топли дни и положителни емоции!"

___

Разгледайте останалите картини с цветя, които не участват в изложбата и нашите предложения за луксозни подаръци за 8 март - готови подаръчни комплекти от картина с красива опаковка, кутия с панделка, сертификат и ръчно изработена картичка в плик.

„След жените, цветята са най-очарователното нещо, което Бог е дал на света“ - Кристиан Диор

Научете тук повече за автора.


Полезни връзки: Всички Картини с маслени бои, статия - Продажба на картини от художник, категория Пролетни картини, Картини за подаръкКартина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Творби