Продукти в количката

Изложба Есенна Романтика

Онлайн изложба “Есенна романтика”

Художник Д.Стойкова

Есенни картини с маслени бои

25 ноември - 18 декември 2021Есента настъпи тази година и донесе своето златно вълшебство в света и в душите на хората. Макар и много от нас да обичат лятото и все още да мечтаят за летните месеци, слънцето и морето, дори любителите на лятото не могат да отрекат, че когато жълтите листа на дърветата покрият градските улици, светът се превръща в едно магично място.

Вярно е, че времето се захлажда и бавно, бавно ни приближава към зимата. Денят се скъсява, започват мъгливите сутрини и нощи, птичките отлитат на юг. Понякога този кръговрат на природата може да ни натъжи, но въпреки това есента притежава невероятна красота и чар.

Прочети още

За изложбата:
Листата под краката ни шумолят, прекарваме повече време вкъщи на топло и с хората, които обичаме. Короните на дърветата са пременени в златно, жълто, оранжево и червено. Дали това не е точното време да се порадваме на листата, които падат в парка и се завихрят игриво? Да намерим повод, за да се усмихнем на последните топли дни преди настъпването на зимата.

Но това е също така и времето за промяна в живота и най-вече за промяна в самите нас, за да осъзнаем колко много са нещата, за които да сме благодарни. Също така хубавото е, че когато природата около нас се променя, ние се чувстваме мотивирани да започнем нещо ново – нова работа, нови приятелства и познанства, а понякога и нова любов.

Съвсем неслучайно есента е един от най-романтичните сезони на годината! Името на изложбата – „Есенна романтика“ подсказва, че ще имаме възможност да се насладим на невероятни топли есенни пейзажи и романтични сюжети.

Маслените картини с есенна тематика са сред най-очарователните произведения на изкуството. Картините със земна палитра от цветове стоплят сърцата на хората и ни карат да се вълнуваме в студените месеци с чаша горещо кафе или чай и меко, топло одеяло. Вълнуващите картини с маслени бои в тази онлайн изложба са вдъхновени от идеята за любовта. Но не само любовта в романтичния смисъл на думата, а и любовта към себе си, към природата, към хората като цяло и към живота. Арт картините в нея символизират пътя на човек към това извисено състояние на духа и поради тази причина водещ елемент в изложбата е пътят на хората, устремени към светлината.Любовта се превръща в своеобразен мост, който свързва човека с природата, кара го да се почувства извисен и вдъхновен и да проявява своята творческа същност.

Затова маслените картини в изложбата пресъздават един от най-красивите сезони в годината. Образите в тях са стилизирани и стоят леко абстрактно. Картините са обединени от изобразяването на светлината и отраженията на водата. Те са експресивни и представят реалността по един по-различен начин – сякаш идваща от приказките. В тях има обаяние и магия, които са типични са стила на художника Д. Стойкова; изпълнени са с ярки цветове и емоционални образи. Внушават усещането за любов и хармония и ни карат да мечтаем.

Изложбата „Есенна романтика“ включва 16 маслените картини на художничката на тема есен. Те се отличават със собствен стил и техника, които са разпознаваеми от публиката. Разгледайте също виртуалната изложба за Коледа представена от онлайн арт галерията на Даниела Стойкова и се порадвайте на зимните пейзажи създаващи топло чувство и уют.

Вижте тук всички картини с маслени бои на художника Д.Стойкова.

Етикети: Картини с маслени бои, Продажба на картини от художник, Есенни картиниТворби

Картина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Творби