Лятна изложба

Изложба “Цветя за цветница”

Художник Д. Стойкова

Картини с цветя

25 април – 30 май 2021Цветя, цветя, цветя! Любим подарък за всяка дама; нежни и красиви - като нас самите...
Ето че дойде пролетта и е време да се отърсим от всичките си негативни мисли, емоции и страхове. Природата се преражда, дърветата цъфтят, слънцето грее... Разцъфва надеждата, желанието за живот, нашите таланти; времето ни радва с първите пролетни дни и любовта се възражда!

Сякаш светът започва своя нов прекрасен кръговрат: градините са изпълнени с разноцветни багри; прекрасни цветя, които носят неустоим аромат и пролетна свежест. Безспорно пролетта е времето на мечтите и любовта!
Всички тези емоции може да усетим в картините с маслени бои на младата художничка Даниела Стойкова!
Специално за празника Цветница и всички именици тя подготвя онлайн изложба с 40 маслени картини с цветя. Те са изпълнени с неповторима пъстрота, ухание, въображение, живот и позитивна енергия! А самите имена на картините зареждат с отлично настроение: Здраве и хармония, Радост, Щастие и топлина, Любов, Цветно настроение, Слънчева целувка и др.

Прочети още

Даниела Стойкова за изложбата:

"Тази изложба е част от моя проект – Картини за позитивно настроение! Втората ми онлайн изложба след м. декември 2020 г. (по случай коледните празници).
Продължавам да реализирам идеята си, че изкуството е начинът, по който може да заредим с положителни чувства и емоции хората. Смятам, че сега всички имаме нужда от това, особено по време на пандемия. Защото и в най-мрачните дни картините с цветя носят свежест в дома и слънце в сърцето!
Нека така дадем старт на пролетта и топлото време, животът да добие по-красиви измерения; да преборим болестта и страха!
Старая се винаги да влагам положителна енергия в творчеството си и тя да се предава на хората. Използвам много ярки, свежи цветове, за разлика от други художници в своите рисувани картини за стена. И съвсем неслучайно избрах, празника на цветята като повод за втората си онлайн изложба.

Първо това е празник на нежния пол, защото всички жени са цветя, независимо дали са именици. Всяко цвете има своята уникална и индивидуална красота, като всяка дама. Мои любими сюжети са: картините с макове, слънчогледи, хризантеми, маргаритки и др. А колкото повече цветя има, толкова по-добре!
Още повече картините с цветя дават живот на голите стени и създават слънчева атмосфера в нашия дом, носят радост и настроение. Разбира се, живите растения са нещо неповторимо; дар от природата, но не всички хора имат време да отглеждат цветя вкъщи. Дори аз самата не успявам, но мога да се порадвам на красивите цветя, като ги нарисувам на маслена картина и запечатам върху платното тяхното изображение завинаги. Моята мисия, като художник, е, да нося с изкуството си радост и енергия; а чрез пъстрите ми картини песимизмът и меланхолията да отлитат неусетно от човешката душа!


Обичам да рисувам картини с цветя, те ме вдъхновяват, защото са едно от най-магичните неща, които природата е сътворила. Казват, че цветята ни напомнят за Рая. С аромата си и пъстрите цветове те са достатъчни, за да се усмихнем; винаги могат да повдигнат настроението в подходящия момент. А когато ни ги подаряват, ние разбираме, че сме уважавани, обичани и ценени - един символ на любовта! Цветята са създадени, за да ни радват! Надявам се, моите картни с цветя да ви донесат добро настроение и да направят неповторим празничния ден! Цветна Цветница и честит имен ден на всички именници!"

Разгледайте всички невероятни картини с цветя на художника Даниела Стойкова!


Творби

Картина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Картина с цветя - 189лв.

Видео