Големи картини

Големи картини

Неналична
Не налична
Картини по поръчка | Репродукция на Моне - Пролетен пейзаж
Не налична
Картина Високо в планината
Не налична
Картина Поглед назад

Картина Поглед назад

850.00лв.

..

Не налична
Картина Ярка светлина

Картина Ярка светлина

850.00лв.

..

Не налична
Зимен пейзаж | Картина Да живееш отново | Планински пейзаж
Не налична
Пролетна картина - Лятна нощ 2 | Големи картини за стена | Модерни картини за хол
Не налична
Картина Зимна приказка - зимен пейзаж
Не налична
Картина На високо

Картина На високо

1,200.00лв.

..

Не налична
Картина Празничен ден

Картина Празничен ден

1,200.00лв.

..

Не налична
Пролетна картина Аромат на лято
Не налична
Картина Очакване

Картина Очакване

1,000.00лв. 1,200.00лв.

-17%

..

Не налична
Картина Синя мистерия

Картина Синя мистерия

1,200.00лв.

..

Не налична
Рисувана картина - Пролетно ухание | Селски пейзаж
Не налична
Абстрактна картина с градски пейзаж - Розова мечта
Не налична
Картина - Фантазия в синьо | Mаслена живопис
Не налична
Картина Град на ангели | Абстрактна картина - Архитектурен пейзаж
Не налична
Картина градски пейзаж - Омагьосани |  Картини за стена за хол
Не налична
Картина градски пейзаж | Нощен град

Картина градски пейзаж | Нощен град

900.00лв. 1,000.00лв.

-10%

..

Не налична
Картина градски пейзаж Нощна мечта
Не налична
Картина Градът който никога не спи

Картина Градът който никога не спи

1,000.00лв. 1,200.00лв.

-17%

..

Не налична
Картина жълта есен - маслена живопис
Не налична
Картина за хол | Град на мечтите
Не налична
Картина Магията на залеза

Картина Магията на залеза

850.00лв.

..

Не налична
Картина Май градски пейзаж | Картини за стена пейзажи | Архитектурен пейзаж
Не налична
Картина Розово мечтание - маслена живопис
Showing 1 to 28 of 64 (3 Pages)

Скъпи посетители на сайта, радваме се, че има толкова интерес към нашите големи картини за стена. В тази категория ще отсеем само онези произведения на изкуството, които са с внушителни размери (от 80 см до 130 см). С разрастването на сайта и творчеството на художника Д. Стойкова, откриването на определени размери ръчно рисувани картини, сред широкия избор, би могло да бъде проблем. Поради тази причина бихме желали да направим по-лесно тяхното откриване, като ги отделим в нова категория - големи картини за стена. Те включват предимно модерни картини за хол или спалня - зимни пейзажи, градски пейзажи и абстрактни картини.

(Какви други видове картини може да закупите от този сайт на български художник научете в статията)

Картини за хол - защо да се спрем на големи картини за стена, когато декорираме дома си.

Големите картини за стена несъмнено са сред най-предпочитаните и впечатляващите произведения на изкуството. Колкото по-масивен е размера на платното, толкова по-голямо впечатление прави картината. Сложим ли големи картини с маслени бои в хола или спалнята си, те заемат повече пространство и когато ги погледнем сякаш се потапяме в мястото от пейзажа. На тези платна живописните творби са по-красиви, защото те могат да поберат много повече детайл при техниката на релефно рисуване със шпакли.

Внушителните размери на картините – маслена живопис правят така, че те да изглеждат по-луксозно и стилно – ние хората просто обичаме големите неща. Ако разположим една огромна картина над дивана в хола или над леглото в спалнята си, тя определено ще се набива на очи, но ако там поставим няколко малки картини, те ще се загубят сред масивните размери на мебелите и няма да се забелязват.

Голяма картина за хол със зимен пейзаж поставена в интериор

Големите картини са по-модерно решение на картини за хол.

В последно време става модерно в интериорния дизайн, картините да стават все по-големи и абстрактни. Това е така, тъй като съвременният стил на обзавеждане го предполага – изчистен и минималистичен. Самите жилища и офиси стават по-просторни и луксозни, а заедно с тях мебелите и картините за декорация.

Когато се съсредоточим върху няколко големи картини, разположени върху празна стена в отделна стая, пространствата изглеждат отворени, изчистени и просторни.

Големите картини за стена са съвременният образ на модерните апартаменти и интериор, и най-вече интересните абстрактни картини за хол, които станаха изключително популярни напоследък. Може да се спрем на любима картина и да организираме цялостното подреждане на интериора около нея, така че тя да е се превърне във фокусна точка, и да очарова нашите гости.

Модерна, пролетна картина за хол от Даниела Стойкова, голяма картина за стена

Картини за хол, спалня или кухня. Къде е подходящо да поставим своите големи картини?

Модерните картини с размер над 90 см, биха стояли добре в обширни и луксозни жилища, с големи празни пространства, в които има „въздух“ и усещане за простор. Ключовите и класически места за поставяне на произведения на изкуството в дома или офиса са над дивана в хола, над спалнята, до масивна трапезна маса с много столове около нея. Няколко малки картини биха запълнили мястото, но раздробили гледката и не биха били в синхрон с цялостната концепция на интериора.

Големите картини за стена, от своя страна, не са подходящи за малки, сгушени или препълнени жилища, защото те илюзорно ще свият пространството и ще направят стените претрупани. Подходящи картини за хол или спалня на по-малки и пълни жилища, с много мебели и аксесоари, са картините със среден размер - 60/80 см, 50/70 см и т.н. Малките картини биха застанали добре до по-дребни или разчупени мебели – например на стена до секция, витрина, над шкаф или друга мебел.  Биха паснали добре в коридор, антре или кухня, а мини картините 20/20 см и 20/30 см, са чудесна украса за бюро или секция в хола.

Есенна картина за хол голям размер, поставена в интериор над дивана в хола

Защо големите картини за стена за хол имат по-висока цена от малките картини?

Както може да се досетите, колкото по-голяма е една картина, толкова повече време, усилия и консумативи изисква, за да бъде нарисувана. Някои художници не правят рисувани картини за стена размер XXL, защото те са доста по-трудни и неудобни за рисуване. Изисква се пространство за работа и опит с големите платна, които стават доста по-скъпи с увеличаване на размера си. Нужни са също големи количества боя, особено когато художникът използва релефна и пастозна техника в маслените си картини.

Не всички големи картини изискват много труд, но цената на картините зависи и от субективни фактори. Научете повече за ценообразуването в статията – Картини Цени. Колкото повече детайл има една картина, като цяло, толкова по-бавно се рисува. Ако техниката е абстрактна, с малко и едър детайл, тогава картината ще бъде готова по-бързо, отколкото реалистична картина в същия размер.

Творбите с размери 90/90, 90/100, 90/110, 90/120 и 90/130 см в този сайт за продажба на картини са основно абстрактни пейзажи, градски и зимни пейзажи. От натюрмортите с цветя, най-големият размер предлаган в сайта е 60/80 см. А картините със силуети и хора са от малък до среден размер. Ако бихте желали да притежавате картина, която ви е харесала от този сайт, но не е нужния размер, може да заявите – картина по поръчка.

Абстрактна картина за хол от Даниела Стойкова, с многоцветен абстрактен град, поставена в интериор