Големи картини

Големи картини

Не налична
Картина Ярка светлина

Картина Ярка светлина

590.00лв. 1,200.00лв.

-51%

..

Не налична
Зимен пейзаж | Картина Да живееш отново | Планински пейзаж
Не налична
Картина Поглед назад

Картина Поглед назад

700.00лв. 1,000.00лв.

-30%

..

Не налична
Луксозна картина - Пролетна мечта
Не налична
Луксозна картина - Пролетна нощ
Не налична
Луксозна картина - Пролетна романтика
Не налична
Картина Високо в планината

Картина Високо в планината

850.00лв. 1,200.00лв.

-29%

..

Не налична
Пролетна картина - Лятна нощ 2 | Големи картини за стена | Модерни картини за хол
Не налична
Картина Зимна приказка - зимен пейзаж

Картина Зимна приказка - зимен пейзаж

950.00лв. 1,200.00лв.

-21%

..

Не налична
Картина На високо

Картина На високо

950.00лв. 1,200.00лв.

-21%

..

Не налична
Картина Празничен ден

Картина Празничен ден

1,200.00лв.

..

Не налична
Пролетна картина Аромат на лято
Не налична
Картина Очакване

Картина Очакване

1,000.00лв. 1,200.00лв.

-17%

..

Не налична
Картина Синя мистерия

Картина Синя мистерия

999.00лв. 1,200.00лв.

-17%

..

Не налична
Рисувана картина - Пролетно ухание | Селски пейзаж
Не налична
Абстрактна картина с градски пейзаж - Розова мечта
Не налична
Картина - Фантазия в синьо | Mаслена живопис
Не налична
Картина градски пейзаж - Сияние | Aбстрактни картини за хол | Художник Даниела Стойкова
Не налична
Картина градски пейзаж | Нощен град

Картина градски пейзаж | Нощен град

900.00лв. 1,000.00лв.

-10%

..

Не налична
Картина градски пейзаж Нощна мечта

Картина градски пейзаж Нощна мечта

900.00лв. 1,200.00лв.

-25%

..

Не налична
Картина градски пейзаж Син град | Rисувана картина за стена | Абстрактна картина за хол
Не налична
Картина Градът който никога не спи
Не налична
Картина жълта есен - маслена живопис
Не налична
Картина за хол | Град на мечтите

Картина за хол | Град на мечтите

900.00лв. 1,100.00лв.

-18%

..

Не налична
Картина Магията на залеза

Картина Магията на залеза

850.00лв. 1,200.00лв.

-29%

..

Не налична
Картина Май градски пейзаж | Картини за стена пейзажи | Архитектурен пейзаж
Не налична
картина Червеното пътуване

картина Червеното пътуване

1,200.00лв.

..

Showing 1 to 28 of 67 (3 Pages)

Скъпи посетители на сайта, радваме се, че има толкова интерес към нашите големи картини за стена. В тази категория ще отсеем само онези произведения на изкуството, които са с внушителни размери (от 80 см до 130 см). С разрастването на сайта и творчеството на художника Д. Стойкова, откриването на определени размери ръчно рисувани картини, сред широкия избор, би могло да бъде проблем. Поради тази причина бихме желали да направим по-лесно тяхното откриване, като ги отделим в нова категория - големи картини за стена. Те включват предимно модерни картини за хол или спалня - зимни пейзажи, градски пейзажи и абстрактни картини.

(Какви други видове картини може да закупите от този сайт на български художник научете в статията)

Картини за хол - защо да се спрем на големи картини за стена, когато декорираме дома си.

Големите картини за стена несъмнено са сред най-предпочитаните и впечатляващите произведения на изкуството. Колкото по-масивен е размера на платното, толкова по-голямо впечатление прави картината. Сложим ли големи картини с маслени бои в хола или спалнята си, те заемат повече пространство и когато ги погледнем сякаш се потапяме в мястото от пейзажа. На тези платна живописните творби са по-красиви, защото те могат да поберат много повече детайл при техниката на релефно рисуване със шпакли.

Внушителните размери на картините – маслена живопис правят така, че те да изглеждат по-луксозно и стилно – ние хората просто обичаме големите неща. Ако разположим една огромна картина над дивана в хола или над леглото в спалнята си, тя определено ще се набива на очи, но ако там поставим няколко малки картини, те ще се загубят сред масивните размери на мебелите и няма да се забелязват.

Голяма картина за хол със зимен пейзаж поставена в интериор

Големите картини са по-модерно решение на картини за хол.

В последно време става модерно в интериорния дизайн, картините да стават все по-големи и абстрактни. Това е така, тъй като съвременният стил на обзавеждане го предполага – изчистен и минималистичен. Самите жилища и офиси стават по-просторни и луксозни, а заедно с тях мебелите и картините за декорация.

Когато се съсредоточим върху няколко големи картини, разположени върху празна стена в отделна стая, пространствата изглеждат отворени, изчистени и просторни.

Големите картини за стена са съвременният образ на модерните апартаменти и интериор, и най-вече интересните абстрактни картини за хол, които станаха изключително популярни напоследък. Може да се спрем на любима картина и да организираме цялостното подреждане на интериора около нея, така че тя да е се превърне във фокусна точка, и да очарова нашите гости.

Модерна, пролетна картина за хол от Даниела Стойкова, голяма картина за стена

Картини за хол, спалня или кухня. Къде е подходящо да поставим своите големи картини?

Модерните картини с размер над 90 см, биха стояли добре в обширни и луксозни жилища, с големи празни пространства, в които има „въздух“ и усещане за простор. Ключовите и класически места за поставяне на произведения на изкуството в дома или офиса са над дивана в хола, над спалнята, до масивна трапезна маса с много столове около нея. Няколко малки картини биха запълнили мястото, но раздробили гледката и не биха били в синхрон с цялостната концепция на интериора.

Големите картини за стена, от своя страна, не са подходящи за малки, сгушени или препълнени жилища, защото те илюзорно ще свият пространството и ще направят стените претрупани. Подходящи картини за хол или спалня на по-малки и пълни жилища, с много мебели и аксесоари, са картините със среден размер - 60/80 см, 50/70 см и т.н. Малките картини биха застанали добре до по-дребни или разчупени мебели – например на стена до секция, витрина, над шкаф или друга мебел.  Биха паснали добре в коридор, антре или кухня, а мини картините 20/20 см и 20/30 см, са чудесна украса за бюро или секция в хола.

Есенна картина за хол голям размер, поставена в интериор над дивана в хола

Защо големите картини за стена за хол имат по-висока цена от малките картини?

Както може да се досетите, колкото по-голяма е една картина, толкова повече време, усилия и консумативи изисква, за да бъде нарисувана. Някои художници не правят рисувани картини за стена размер XXL, защото те са доста по-трудни и неудобни за рисуване. Изисква се пространство за работа и опит с големите платна, които стават доста по-скъпи с увеличаване на размера си. Нужни са също големи количества боя, особено когато художникът използва релефна и пастозна техника в маслените си картини.

Не всички големи картини изискват много труд, но цената на картините зависи и от субективни фактори. Научете повече за ценообразуването в статията – Картини Цени. Колкото повече детайл има една картина, като цяло, толкова по-бавно се рисува. Ако техниката е абстрактна, с малко и едър детайл, тогава картината ще бъде готова по-бързо, отколкото реалистична картина в същия размер.

Творбите с размери 90/90, 90/100, 90/110, 90/120 и 90/130 см в този сайт за продажба на картини са основно абстрактни пейзажи, градски и зимни пейзажи. От натюрмортите с цветя, най-големият размер предлаган в сайта е 60/80 см. А картините със силуети и хора са от малък до среден размер. Ако бихте желали да притежавате картина, която ви е харесала от този сайт, но не е нужния размер, може да заявите – картина по поръчка.

Абстрактна картина за хол от Даниела Стойкова, с многоцветен абстрактен град, поставена в интериор