Продукти в количката

Изложба Сезони

Изложба живопис "Сезони"

Художник Д.Стойкова

Kартини с маслени бои

04.06. 2019 – 04.09. 2019 г.

Българска търговско-промишлена палата.Младата художничка Даниела Стойкова, този път нарежда платна в Българска търговско-промишлена палата.
Октриването на изложбата ще бъде на 4 юли от 17.30 – 19.00 часа, с елегантен коктейл за гостите.
Експозицията се състои от 30 маслени платна - пейзажи на тема различните сезони.

Прочети още

Даниела Стойкова за изложбата сезони.

Кое е новото, което искате да покажете с тази изложба?
Тук новото, на което залагам е сезона лято и цветята.
Това, което искам да представя с тези, нови платна е жизнерадостността на пролетта и лятото. Изложбата се състои главно от пролетни пейзажи и цветя. Колоритът е много разнообразен и богат и по-различен за моето творчество. Присъстват и типичните елементи за живописта и стила ми - мократа улица и дъжда, които превръщат пейзажа в огледално езеро от светлина и отблясъци.
Експозицията „Сезони“ ще включи и част от моите зимни картини, които присъстваха на изложбата ми през февруари във Велинград, за да мога да представя с тях различни усещания според съответните сезони, но искам център на експозицията да е пролетта и лятото, които да стоплят най-вече сърцата на хората.
Моята нова страст са маковете като символ на лятото.
Поглеждайки към детството си, си спомням усещането за лято, свързано с полските цветя и маковете. Помня игрите си с тях и баба ми, която ми показваше как да си правя куклички от цветя с бухнали роклички като от бароковата епоха.
Всеки мак беше различен! Пъпките отвътре бяха още бели, имаше различни нюанси на розовото и накрая червените разпъкнали макове. Те разпръскват много красота и омагьосват с едно особено очарование! Вдъхновяват със своя финес и елегантност, но същевременно и крехкост.
В пайзажите добавих много живот и цвят. Кафенета пълни с хора, цветя, усещане за безгрижие и основен елемент – лилави, ухаещи дървета! Пейзажите са като от магичен сън. Един друг, различен свят, в който всичко е прекрасно. Свят на винаги щастливи хора. Това е, което искам да предам с картините си - позитивна енергия, усещане за хармония и радост в противовес на негативизма в живота!
Изложбата на Даниела Стойкова „ Сезони“, може да се види от 4 юли до 4 август 2019, в Българска търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ в гр. София.
Не пропускайте на се насладите на този празник на красотата и цветовете!
Очакваме ви!