Живопис картини с пейзажи от България от Даниела Стойкова

Пейзажи от България

Не налична
Пейзаж с несебърска къща и залез - Безвремие
Не налична
Картина - Лято в Стария град
Не налична
Картина - Слънчева есен в Стария град
Не налична
Картина - Църквата Александър Невски в София
Не налична
Картина - Църквата Свети Георги в Кюстендил
Не налична
Картина Есен в Созопол

Картина Есен в Созопол

280.00лв.

..

Не налична
Картина с вятърната мелница на Несебър - Летен спомен
Не налична
Картина Стария Созопол

Картина Стария Созопол

280.00лв.

..

Не налична
Есенна картина - Селски живот
Не налична
Картина - Боженци в тишина

Картина - Боженци в тишина

430.00лв.

..

Не налична
Картина с битова къща - Българска магия

Картина с битова къща - Българска магия

250.00лв. 280.00лв.

-11%

..

Не налична
Картина с българско село - У дома
Не налична
Картина с българско село - Топло лято
Не налична
Картина със селски пейзаж - Есенна идилия
Не налична
Картина със стара селска къща - Завръщане
Не налична
Картина със стара селска къща - Спомен от България
Не налична
Картина пейзаж от Несебър | Късен следобед в стария град | Авторска картина
Не налична
Картина пейзаж от Несебър | Сутрин в стария град
Не налична
Рисувана картина - Пролетно ухание | Селски пейзаж
Неналична
Не налична
Kартина от снимка | Пейзаж от Лозенец със сърце
Неналична
Не налична
Картина по поръчка | Българска мома | Портрет по снимка
Неналична
Не налична
Репродукция на картина | Жетвар, Владимир Димитров - Майстора
Не налична
Картина Есен на село

Картина Есен на село

200.00лв.

..

Неналична
Не налична
Kартина от снимка | Бащината къща
Неналична
Не налична
Есенна картина от Златоград - Спокойствие
Неналична
Не налична
Картина - На брега на Созопол
Неналична
Не налична
Картина - Пролет на село | Селски пейзаж от Боженци
Неналична
Не налична
Картина Български къщи

Картина Български къщи

100.00лв.

..

Showing 1 to 28 of 51 (2 Pages)

България сякаш сама по себе си е една картина с маслени бои. Тя е невероятно красива държава със своята китна природа и автентична старинна архитектура. Не е лишена нито от морета, нито от планини, равнини и гори. Има прекрасен климат, който позволява пред очите ни да се разкрият невероятни пролетни, есенни и зимни картини и да се развие такава растителност, която да превръща природата ни в райско кътче.

Защо да се спрем на маслена картина живопис с пейзажи от България и възрожденски къщи?

Пейзажите от България сякаш са от приказките. Природа, цветя, растения – разнообразие от красиви цветове. Нашата България е малка страна с невероятни красоти - от пещери, мостове, до крайбрежието на Черно море. Впечатляваща е архитектурата на църкви, манастири и разбира се, стари възрожденски къщи.

Картините за стена с пейзажи от България са изключително подходящи за всеки родолюбец и почитател на красотата в природата. Първите си картини с възрожденски къщи художничката излага на изложбата си в БАН в началото на 2020 г. Разгледайте снимки от събитието от тук.

В картините си маслена живопис Даниела Стойкова винаги се стреми да запечатва красивото по неподражаем начин чрез въздействащи картини с възрожденски къщи, разкриващи съвършенството на природата и очарованието на старите селски къщи. Някои картини в тази галерия са вдъхновени от старите къщи в Боженци. Наличните картини с възрожденски къщи са сред едни от предпочитаните сюжети в нейното творчество и като цяло българското село.

Какво вдъхновява Даниела Стойкова за колекцията картини живопис с Пейзажи от България?

Още от дете художничката обича да прави рисунки на възрожденски къщи. Възрожденските къщи са толкова вдъхновяващи за художника живописец, но и за получаващия ги като луксозен подарък за специалните си поводи! Тази серия от картини Даниела Стойкова създава под уханието на разцъфналите люляци и череши, които я карат да се замечтава. Представете си пролетна картина със синьо безоблачно небе, цветя, цъфнали дървени и песента на птичките, всичко това претворява в колекцията от картини на тема пролет и българското село. Те са подходящи  картини за хотелски комплекси или хола на един дом, обзаведен в по-старинен стил. Разбира се, художничката предпочита да използва маслени бои, за да може да запази яркостта на пролетните цветове и свежестта им, и да доближи картините максимално до реалната красота на природата. Такъв уют създават архитектурните пейзажи със селски къщи! Те Ви свързват с Вашите корени, потапят Ви в една старинна атмосфера, когато нещата са били толкова прости. В маслените картини живопис от българското село съществува някаква магия - белия цвят и камъка на къщите, интензивните цветове на небето и листата на дървета в пъстрите пролетни и есенни пейзажи или снежната покривка от натрупалия сняг, присъща за уютните зимни пейзажи.

Картините с пейзажи от България са едно отражение на Божествената красотата на природата и на старото българско село.

Чрез картините с маслени бои в тази колекция Даниела се стреми да докосне сърцата на хиляди хора, и да отвори очите на българите за красотата на нашата държава.

Картините пейзажи от България са луксозни, авторски изпълнения, подходящи за стените на Вашия интериор или добра идея за оригинални подаръци.

Те са изработени на памучно платно, опънато на дървена подрамка, (Подрамките са от сух и естествен дървен материал, който не се деформира във времето) и маслени бои, които са много ярки и издръжливи с прекрасни цветове. Картините са готови за окачване и не изискват допълнителни рамки, монтират се лесно със стандартни закачалки за картини или въженце на гърба. Именно тяхната красота и готовност за поставяне веднага след закупуване ги прави страхотни картини за хол, обзаведен в старинен или модерен стил с почит към българското.

Картини за стена с възрожденски къщи може да бъдат нарисувани специално за Вас и в друг размер по Ваше желание, който да е по-добре пригоден за нуждите на Вашия дом. Също биха могли да бъдат нарисувани и други пейзажи от България по Ваш избор - конкретен обект като например природна забележителност, храм или друго.

Пролетни пейзажи от българия. Картина "Българското село 3", 30/40 см, неналична. Заявете тази картина по поръчка.

Защо Даниела Стойкова обича да рисува пейзажи от България?

Територията, на която е родена и на която предпочита да живее е България и смята че тя, като нейна родина трябва да заема важно място в творчеството ѝ. Никоя друга страна не може да ѝ даде топлината, любовта и щастието, което получава в това китно кътче от планетата Земя, наречено България.

Преди няколко години живее в прекрасната Италия и разбира, че нейното място не е там. Неслучайно се е родила точно тук. Смята, че съдбата ѝ е да постигне нещо в своята държава, да срещне определени хора, с които да свърже живота си. Казват, че хората се раждат на определено място с мисия, която могат да изпълнят пълноценно само там.

Признава, че Италия наистина ѝ харесва много. Очарована е от всички прекрасни кътчета, които вижда там, от кухнята, от всичко, което е толкова различно. Хората са различни, маниерите им, начина по който говорят, езика им и определено е било интересно преживяване за художничката. Но нашата държава, като красота на природата не отстъпва по нищо на прекрасната Италия. Разликата е, че според нея с всичко тук сме свикнали и за това не го оценяваме. Хората винаги са имали навика да не забелязват това, което приемат за даденост и да го ценят само когато го загубят. Когато е в Италия има толкова много български неща, които ѝ липсват. Липсва ѝ нашата кухня. Липсва ѝ искреността на хората. Смята, че тук в България хората са по – директни, за разлика от италианците, които с усмивка ще Ви обещаят всичко на света, без да имат никакво намерение да го изпълнят. Липсва ѝ общуването с близки и приятели и нейният език. Липсва ѝ нашето красиво и познато море, и начина по който протича животът тук. И така с времето Даниела се научава да цени повече българското. Тя споделя личното си мнение, че не всичко е по-хубаво, само защото е в чужбина.

Как Италия се отразява на пътя ѝ като художник?

В Италия Даниела Стойкова прави своята първа самостоятелна изложба на тема – Червеното пътуване. Това обаче е естественото развитие на нейния път, който започва много преди това. Започва да рисува възрожденски къщи рисунки с темперни бои още като дете и много се забавлява. Всички в училище забелязват нейния талант и така след завършването на гимназия в гр. Нова Загора става редовна студентка в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Там се запознава с различните материали и открива предимствата на рисуването с маслени бои. Оттогава насам решава да рисува само с този материал.

Когато отива в Италия вече идеята за самостоятелна изложба е израснала в съзнанието на Даниела. Подготвя там картините си и внезапно се появява място, на което тази идея успява да се реализира. Галерията се казва Алсон – в центъра на Милано. Нейният професионален път на художник стартира там, но се доразвива тук в България, където тя смята, че ще продължава да твори до края на живота си.

Кои са предимствата на картините с пейзажи от България?

 • Те са оригинални авторски произведения на изкуството, които са рисувани на ръка и нямат дубликат. 
 • Много подходящи са като подарък за жена, за роднина или за близък приятел, както и за истински родолюбци. 
 • Те са винаги на мода. Автентичността на българското село е оригинална, и няма да се изтърка като идея и сюжет.
 • Подходящи са за традиционен дом, за офис или друго помещение.
 • Може да подарите картина със селска къща за разнообразен повод.
 • Декорирайки стените си с тези картини ще покажете, че сте патриот, свързан с традициите.

Колоритните картини пейзажи от България са енергични и красиви, но и драматични и цветни. Те умеят да внасят старинното и българското по изискан начин във всеки интериор. Възрожденският пейзаж е често избирана картина за подарък по случай 8 март или като част от семейните подаръци за Коледа. Всеки родолюбец би се радвал да притежава подобно произведение на изкуството в дома си.

Разгледайте наличните маслени картини онлайн в галерията и открийте нещо, което да грабне Вас или човека, на когото сте решили да подарите картина! В случай, че имате затруднения в избора си се свържете с нас на посочения телефон, с удоволствие ще предложим своята помощ.

Приятно разглеждане!


Картина "Зима на Село", 60/60 см. Неналична. Заявете тази картина по поръчка

В тази категория ще намерите: Пейзажи от България, красиви пейзажи от България, летни пейзажи от България, пролетни пейзажи от България, картини с пейзажи от България, маслени картини селски пейзажи, картини селски пейзажи