Продукти в количката

За проекта

За проекта


Проектът „Арт пространство“: Интерактивна платформа за любителско изкуство, е осъществен с подкрепата на Национален фонд култура, по програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.


Той представя българско любителско изкуство по достъпен и интерактивен начин, чрез организирането на онлайн изложби на любители-творци.


За проекта


В инициативата се включиха голям брой любители творци от всички възрасти:

• посредством фейсбук групите – „САМОУКИ ХУДОЖНИЦИ“, „Клуб на самоуките художници“, „ Картини с Пейзажи на Български Художници“ и др.

• посредством конкурса в сайта на организацията: https://dstoykova.com/konkurs-za-mladi-hudojnici

• посредством лични контакти.

• посредством работни срещи с организации и школи свързани с любителското изкуство.

• Посредством комуникация с други участници, вече включени в проекта или разбрали за него.


Участват любители творци живеещи и творящи в гр: София, Асеновград, Пловдив, Плевен, Самоков, Перник, Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Хасково, с. Искрец, Радомир, Добрич, Карлово, Кърджали, Враца, Русе, Монтана, Божурище, Стара Загора и др.
Изложбите достигат до широка аудитория, тъй като те се рекламират в голям брой медии и социалните мрежи. Реализират се онлайн, което ги прави достъпни от всички краища на страната и чужбина.


За проекта

Изложбите в платформата за любители отстояват водещи каузи в съвременното общество и предизвикат широк интерес от страна на публиката и медиите. Платформата и възможностите, които предлага, стимулира създаването на нови произведения подходящи за темите на изложбите. Целта на платформата е да се утвърди като водещо пространство за любителско изкуство в страната устойчиво за творчески събития по време на пандемии и кризи;


Тя допринася за културна и арт-среда в България, чиято липса днес вече се усеща, тъй като е силно ограничена и свита от Ковид-пандемията. Платформата цели да спомогне за преодоляването, чрез силата на изкуството, на последствията от Ковид пандемията, които са обхванали българското и световно общество.


Платформа за любителско изкуство има както творческа, така и социална и обществена ангажираност. Създадената и популяризирана интерактивна платформа ще утвърди традиция за регулярни изложби на любители в сферата на изящните изкуства, посветени на актуални теми и проблеми сред обществото.