Продукти в количката

Арт пространство

Арт пространство

„Арт пространство“
Интерактивна платформа за любителско изкуство

За инициативата:

Арт пространство

Даниела Стойкова Арт подкрепя и насърчава любителските изкуства, като популяризира творчеството на любители творци от цялата страна, които не се занимават професионално с рисуване. Идеята на организацията е да допринесе за поддържането и развитието на творческия потенциал на любителите художници, като организира онлайн изложби с некомерсиална цел на техни произведения и ги разпространи публично чрез широко отразяване в медиите.

В платформата за любителско изкуство се включиха участници от разнообразни градове и села, живеещи и творящи в град: София, Асеновград, Пловдив, Плевен, Самоков, Перник, Бургас, Варна, Велико Търново, Казанлък, Хасково, с. Искрец, Радомир, Добрич, Карлово, Кърджали, Враца, Русе, Монтана, Божурище, Стара Загора, Несебър, Кнежа, Благоевград и др, както и българи в чужбина живеещи в Англия, Швеция, Германия и др. В инициативата се включиха и временно пребиваващи украински граждани - любители творци.

В платформата за любителско изкуство през 2023 г. ще бъдат реализирани 4 изложби на любители творци, които включват:

• млади артисти-любители, прохождащи в сферата на изкуството

• възрастни артисти-любители и пенсионери, които изпитват трудност сами да популяризират творчеството си онлайн

• любители творци от изолирани, маргинализирани и уязвими групи

• творци от малцинства

• любители творци творци - бежанци и пострадали от военни и хуманитарни кризи

• любители творци, които са с различна форма на заболявания.


Целта на новото пространство за любителско изкуство е да децентрализира културния живот, като ангажира артисти-любители извън големите градски центрове, и изложи техните произведения онлайн, така че те да могат да бъдат разгледани от всички точки на страната и от чужбина.

Арт пространство

Платформата стимулира активността на участниците и публиката, като ги ангажира с актуални каузи, на които са посветени организираните изложби. Също така насърчава творчеството свързано с актуални социални проблеми и насочва вниманието на обществеността към тях. Художниците сътвориха нови произведения, специално свързани с темите на изложбите по проекта.

Арт пространство

Освен участието в изложбите, всеки от участниците разполага със своя собствена профилна страница в интерактивната платформа за любителско изкуство, в която може да бъде разгледана неговата биография, да се научи повече информация за артиста, за неговата техника на рисуване, да се види още от неговото творчество и да се разбере какви са неговите мисли и чувства по темата на изложбите. Така допълнително се популяризира всеки от участниците.

Те ще могат да споделят свободно своята страница и да я ползват, като портфолио на своето изкуство, с което да се презентират.

Разгледайте участниците в проекта от ТУК .

По време на онлайн откриването на изложбата ще се заснема клип в реално време, заедно с участниците и техните произведения, който ще бъде качен в съответната онлайн изложба и ще се разпространява широко в Интернет и в социалните мрежи.

Публиката ще се подканва да споделя и коментира инициативите.

Арт пространство

Разгледайте секцията с новини относно дейността на „Арт пространство“ Интерактивна платформа за любителско изкуство.

Арт пространство

Любителски изложби

Теми на предвидените онлайн изложби за 2023 г.:

1. "Изкуството във време на война и безразличие" - 05.04.2023 - 05.05.2023 г.

2. "Любов, равенство и толерантност в един неравен свят" - откриване - 10.05. 2023 г.

3. "Душата на артиста след пандемията" - откриване - 12.08.2023 г..

4. "Без дом и родина: скитник по света" - откриване - 17.10.2023 г.

Арт пространство

Как може да се включите в инициативата и да участвате в онлайн изложбите през 2023 г.?


Участието е напълно безплатно и достъпно за всички. Няма ограничения като: възраст, пол, местоположение и др. Възможно е да се включите ако сте любител творец, ако имате желание да сътворите произведения на изкуството по конкретната тема или ако вече разполагате с такива произведения.

Каква е дефиницията на любител творец според НФК - "УЧАСТНИЦИ в проектите следва да са любители - непрофесионално заети в областта на изкуството."

За участие в изложбите кандидатствайте онлайн, като изпратите снимки на вашите картини на имейл danielastoykova@abv.bg, заедно с име и телефон на който да се свържем с вас.

Срок за кандидатстване за четвъртата изложба по проекта на тема - "„Без дом и родина, скитник по света“" - 15.10.2023 г.

Ако не разполагате с добри снимки на Вашите произведения, не знаете по какъв начин да ги заснемете, за да изглеждат добре, и не разполагате с апаратура не се тревожете. С ваше съгласие сме на разположение да заснемем творбите Ви с професионална фотографска техника, така че те да изглеждат представително и в най-добрата си светлина.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАСНЕМАНЕТО:

Включете се!

Арт пространство

Онлайн изложбите на „Арт пространство“: интерактивна платформа за любителско изкуството спомагат за лесния достъп до изложените онлайн творби. Достъпа до тях е свободен. Те могат да бъдат ежедневно посещавани и разглеждани от семейства и индивидуални посетители от цялата страна.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по програма “Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество”

РАЗГЛЕДАЙТЕ ИЗЛОЖБИТЕ ТУК:


Платформата е реализирана с подкрепата на: