heading_title

Продажба на картини от художник – кои са преимуществата

Когато посещавате картинна галерия, изложените картини за продажба с маслени бои или други техники правят по-силно впечатление в тази изящна и луксозна атмосфера. Окачени на стената в празната галерия с бели стени и мраморен под, арт картините изглеждат скъпо и изискано. Разбира се, изкуството само по себе си е изискано и за хора с вкус. Често обаче цената на произведенията на изкуството, намиращи се в някоя галерия, се оказва толкова висока, че те стават недостъпни за нас.

Така оригиналните творби на българските художници, които имат висока художествена стойност, бавно губят популярност за сметка на евтините китайски пана и принтове, разпечатани в промишлени количества и разпространение във всеки голям мебелен магазин.

Тези рисувани картини за стена, както ги представят, всъщност не са ръчно рисувани. Може и да ви изглеждат добре на пръв поглед, но всъщност върху тях е сложена с четка само малко прозрачна боя, за да добият вид на рисувани картини, като най-скъпото в тях е рамката, която им е поставена.
Липсва ръчният труд и уникалността на релефните рисувани картини за стена.  

Как да намерите картини за продажба от художник?


Има обаче начин, по който може да се сдобиете с оригинални авторски картини без да хвърляте излишни средства за това.
Картините за продажба от художници, преди да стигнат до галерията посредник, реално могат да бъдат намерени на доста по-ниска цена. Не е необходимо да плащате огромна надценка за маслените картини, които купувате; достатъчно е да потърсите личен контакт с художника, върху чийто творби сте се спрели.

Понякога това е трудно постижимо, но в последните години значителна част от художниците създадоха свои лични онлайн магазини или сайт-визитка, от който да вземете телефон или имейл.

За съжаление, и съвсем разбираемо, търговията не е силната страна на българските творци, като те често разчитат на посредници. Рядко ще видите личния сайт на художник при първите резултати в Гугъл; ще е необходимо да се поровите малко повече – до 6-та, 7-а или дори 8-а страница в Гугъл. Обикновено художниците искат само да рисуват и се надяват, че някой друг сам ще ги открие, оцени и закупи.

Ако не намирате личен сайт на художника, когото търсите картини за продажба, потърсете във Фейсбук пространството за негов личен профил или страница. Опитайте на кирилица или на латиница, а също и с някои съкращения. Твърде възможно е да го откриете бързо!
Картини за продажба от художник – колко пари може да спестите?

Във всяка физическа галерия, собственост на посредник, а не на конкретен художник, има надценка на всяка една маслена картина в размер на 30-50 % (над авторската цена на картините). Така цените на картините с маслени бои стават твърде високи и недостъпни за повечето хора.

Освен осезаемо по-ниската цена, друго преимущество на това да закупите желаните картини лично от художник  е в това, че винаги бихте могли да върнете картината, ако решите че нещо в нея не ви допада, докато в една физическа галерия едва ли биха ви позволили да направите това, освен ако не я замените с друга картина на същата цена.

За един художник най-важно е  неговите клиенти да останат доволни и да препоръчат неговото творчество на свои приятели. Тъй като в бранша с предмети на изкуството е важно името, което изгражда художника, съвсем разбираемо е  творецът да прилага най-доброто, за да могат хората да си предават от уста на уста „мълвата“ от къде да са закупили картини за дома си.

Онлайн арт галерията на популярния художник Даниела Стойкова представя своите картини за продажба на най-добра цена.


В този сайт за продажба на картини на художника Д. Стойкова ще намерите авторски картини за продажба на ТОП цени, без посредник или прекупвач, с високо качество и художествена стойност. Цените на картините отговарят на реалната пазарна оценка на българския пазар.

Има много предимства на това да имате директен достъп до автора на творбите, които сте харесали:

  • Спестявате пари. Пестите от комисионни за галерии или за други онлайн магазини и посредници.
  • Специална отстъпка. Когато продажбата на картини е от художник, Вие също така бихте могли да получите специална отстъпка и да се договорите с художника за арт картината, която желаете да закупите. Често за един художник е по-важно да се стреми хората да се сдобият с неговите картини, които да ги радват, отколкото да търси печалба и максимална цена.
  • Свързвате се с интересна и креативна личност и вероятно в бъдеще ще получавате покани за изложби и събития, които той организира.
  • Може да заявите картина по поръчка, отговаряща на Вашите изисквания, вкус и пространство.

Поръчайте Ваша лична картина по поръчка директно от художник.


Ако продажбата на картини е от художник и не се спрете на готова картина с маслени бои от сайта,  то тогава Вие бихте могли да поръчате картина по идея или снимка, която да бъде изготвена специално за Вашия личен вкус и да паства най-добре във Вашия дом. Бихте могли да уговорите подробностите по Вашата поръчка директно с художника, който да я изпълни възможно най-внимателно и в кратък срок.

Може да покажете снимка на Вашето жилище и да получите конкретни съвети за това, какво би подхождало на интериора Ви. Консултациите са безплатни, а в допълнение към тях предлагаме услугата – Интериорни решения за Вашия дом от Даниела Стойкова, с които ще ви улесним в избора при покупка на картина.

Разгледайте всички картини с маслени бои на художника Даниела Стойкова и специалните предложения - картини за подарък с красива кутия, опаковка, сертификат и картичка.

Художник Даниела Стойкова и изложба на картини

Художник Даниела Стойкова - Вернисаж в РКИЦ, София - Картини за продажба.

Свързани публикации

Картини по поръчка по Ваша идея или снимка.

Картини по поръчка по Ваша идея или снимка.

В този сайт за продажба на картини Вие може да поръчате картина за Вашето пространство или вкус по поръчка.  Тук предлагаме картини по поръчка – пейзажи и портрети на домашни любимци.

Прочети още
Сайт за продажба на картини | Картини на български художници

Сайт за продажба на картини | Картини на български художници

Добре дошли в онлайн галерията на младия и популярен български художник - Даниела Стойкова!
В  този сайт за продажба на картини ще откриете над 500 релефни и оригинални творби – маслена живопис на различна тема и сюжет.

Прочети още
Картини цени – от какво се определят и от какво зависят?

Картини цени – от какво се определят и от какво зависят?

Питали ли сте се някога от какво се определят цената на картините с маслени бои?

В тази статия ще дадем отговор на въпроса - защо някои картини за стена са по-скъпи от други и как се определя цената на една маслена картина.


Прочети още

Сподели тази публикация...