heading_title

Картини цени – от какво се определят и от какво зависят?

Питали ли сте се някога от какво се определят цените на картините с маслени бои?
В тази статия ще дадем отговор на въпроса - защо някои картини за стена са по-скъпи от други и как се определя цената на една маслена картина.

От какво се определят и от какво зависят цените на картините с маслени бои?

 • Разход за материали.

Това включва много физически компоненти необходими, за да се създаде една картина с маслени бои и да се представи по подходящ начин: платно, бои, четки, рамки, стативи, сертификати, кутии, опаковки, печатни материали, пасти за текстура, лакове, кукички, опаковъчни материали за транспорт, кашони, фотоапарати за заснемане, осветление и др.

 • Размер на творбата.

По-големите картини изискват много повече време, за да бъдат нарисувани, много повече материали, имат повече детайл и съответно са по-скъпи.

 • Техника на творбата – материал, с който в рисувано.

Спрямо използваните материали най-евтини са картините рисувани с молив, пастел, акварел на хартия и други нетрайни материали. Един от най-трайните материали за рисуване, което гарантира дълъг живот на Вашата рисувана картина за стена  са маслените бои на платно и това ги прави по-скъпи.

 • Качество на картината и художествена стойност.

Някой картини са изключително добре нарисувани и това се забелязва от всеки, а други изглеждат сякаш дете е цапало върху стената. Като цяло в изкуството това е относително понятие и най-важното е творбата да допада на Вашия личен вкус.

Маслена картина с цветя - маргаритки

 • Вложен труд.

Някои художници рисуват даден размер картина абстрактно с шпакли за половин час. Други рисуват по-реалистично и бавно. Изпипват творбата с много детайли, перспектива и т.н. На тях им отнема доста повече време да нарисуват същия размер картина. Стилът на творбата в голяма степен определя начина по-който е нарисувана и времето необходимо за направата ѝ. Времето за създаване на картина е много относително и няма как да сме конкретни по този въпрос. Трябва да се има предвид също, че един много талантлив художник ще направи качествено една картина много по-бързо от друг художник, с по-посредствен талант. Един художник, който тепърва се учи също ще завърши значително по-бавно една творба.

Към вложения труд, необходим за продажба на картини, спадат още много дейности извън създаването на една картина, свързани с нейното представяне и показване по подходящ начин, за да достигне до клиента.  Това включва: заснемане, обработване, писане на описания и текстове, администриране на уеб сайт, добавяне и сваляне на продукти, транспортиране до изложби или други дестинации за излагане на картините, СЕО оптимизация на сайт, рекламиране, поддържане на физическа галерия и ателие, снабдяване с материали, опаковане, изработване на кутии, картички, сертификати, колажи и рекламни материали.

 • Известност, маркетинг и бранд.

При художниците е като при търговските марки. Колкото повече се инвестира в реклама и популярност набира художника, толкова повече се покачват цените на картините му. Авторите, които вече са добили известност могат да продават своите картини на много по-високи цени от начинаещите, защото те са търсени и предпочитани. Често се случва да останем озадачени от новина, в която съобщават, че петно върху платно се продава за милиони. Това се получава, когато един художник създаде „име“ равносилно на бранд и добие международна известност.

Картина пейзаж с Целувка и падащи Есененни листа

 • Административни разходи и допълнителни разходи.

Цените на картините зависят също от допълнителни и административни разходи: дали художникът поддържа фирма, магазин, уеб сайт, ателие, студио за заснемане, галерия; дали плаща осигуровки, данъци, за счетоводител.  Дали има работници на които изплаща заплати, за да му помагат да представя творбите си – да се грижат за сайта му или да продават картините в галерията му или е просто някой, който рисува за удоволствие, снима с телефона и качва във Фейсбук.

Картините на висока цена не винаги са качествени и не винаги са на художник, за чието име си заслужава да се инвестира в негова творба!

Някои художници решават сами да сложат неоправдано високи цени на своите картини с маслени бои. По този начин те биха могли да заблудят някого, че щом картините им са скъпи те са по-качествени, по-добри от другите и си заслужават или те са известни автори. Но често това не е така. Ако проверите биографията на художника и информация за него в медиите, може да се окаже, че това е начинаещ и неопитен художник. Той би могъл да е поставил само няколко изложби в живота си, но вече да е решил, че е „велик художник“ и да е поставил нереално високи цени на картините си, за да задоволи своето его. Съветваме ви да не приемате високата цена за качество, без да проверите.

Каква е цената на най-малките картини на художника Даниела Стойкова?

Картините на художника Даниела Стойкова в този сайт за продажба на картини са прекрасни, релефни и изпипани до най-малкия детайл. Те са оригинални и авторски, с високо качество, изготвени от ръката на опитен художник с години стаж и творчество, което обхваща над 500 картини.  Цените на картините обикновено варират в малки граници в зависимост от размера, вложения труд, стила, темата и др., като маслените картини с най-малък размер обикновено са на най-ниска цена.

Картина живопис - Зимен градски пейзаж с двойкаКартина зимен пейзаж със сняг - маслена живопис с град и двойкаКартина с червени рози във ваза

Цената на най-малките картини с маслени бои с размер 20/20 и 20/30 см. е достъпна за всеки и това ги прави отлични картини за подарък. Те са малко по-големи от книга и стоят чудесно на секция у дома или бюро, като сувенир. Тези малки картини не отстъпват по нищо като красота и стойност на по-големите картини, с изключение на тяхната големина. Картините с размер 20/30 см. са приблизително колкото размер на хартията А4 (210 на 297мм.).

Ако търсите картина за стена на възможно най-ниска цена, разгледайте картините с цветя, зимните картини и картините със силуети и хора. Тези творби са много подходящи за подарък, за това се предлагат и като луксозни подаръчни комплекти за различни поводи – подаръци за Коледа, подаръци за Свети Валентин, подаръци за 8 март. Подаръчните комплекти се състоят от картина в красива опаковка и кутия, със сертификат за автентичност и ръчно изработена картичка.

Картини цени спрямо размера.

Следният списък с цени е примерен спрямо размера на картините с маслени бои, предлагани за продажба от този сайт. Разбира се, цената зависи също от вложения труд, стила на рисуване, обекта, който е рисуван, количеството на детайл в творбата и др. Поради тази причина той е ориентировъчен.

Картини цени:

 • 20/20 см. от 60–100 лв.

 • 20/30 см. от 100200 лв.

 • 30/30 см. от 120250 лв.

 • 40/40 см. 40/50 см. от 180300 лв.

 • 50/50 см. 50/60 см. от 250–400 лв.

 • 60/80 см. от 400–650 лв.

 • 90/100–130 см. от 700–1300 лв.

Онлайн арт галерията на популярния художник Даниела Стойкова представя своите авторски картини на най-добра цена.

Има много предимства на това да имате директен достъп до автора на творбите, които сте харесали. Пестите от комисионни на галерии или на други онлайн магазини и посредници.  Когато продажбата на картини е от български художници, Вие също така бихте могли да получите специална отстъпка и да се договорите с художника за арт картината, която желаете да закупите. Бихте могли още да се  споразумеете за картина по поръчка по Ваша идея или снимка. Често за един художник е по-важно това да помага на хората да се сдобият с неговите картини, които да ги радват, дори това да е за сметка на компромис с цената

В онлайн арт галерията на художника Даниела Стойкова ще намерите авторски картини на ТОП цени, без посредник или прекупвач, с високо качество и художествена стойност. Цените на картините отговарят на реалната пазарна оценка на българския пазар.

Разгледайте картините с маслени бои на художника Даниела Стойкова.

Картина с червени рози - Маслена живопис от Даниела Стойкова


На снимката: Картина с червени рози, художник Д. Стойкова


Етикети: Картини цени, Картини цена

Свързани публикации

5 причини, защо картините ни правят по-щастливи

5 причини, защо картините ни правят по-щастливи

Факт е, че присъствието на каквато и да е форма на изкуство в живота на хората спомага за намаляването на кортизола - хормона на стреса. Музиката, киното, танците и всички останали изкуства могат да Ви накарат да се чувствате не само по-добре, но и по-живи, по-вдъхновени, с по-позитивен мироглед... Независимо дали обичате да колекционирате картини или пък да ги рисувате и в двата случая те Ви правят по-щастливи, но защо?

Ето и нашите 5 причини, с които ще успеем, да отговорим на този въпрос...

Прочети още
Сайт за продажба на картини | Картини на български художници

Сайт за продажба на картини | Картини на български художници

Добре дошли в онлайн галерията на младия и популярен български художник - Даниела Стойкова!
В  този сайт за продажба на картини ще откриете над 500 релефни и оригинални творби – маслена живопис на различна тема и сюжет.

Прочети още
Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва  да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

Прочети още
Пано или рисувана картина за стена, кое да изберем?

Пано или рисувана картина за стена, кое да изберем?

Със сигурност принтовете или паната за стена са по-икономичен начин да декорирате дома си. Цената им е доста ниска, затова и в мебелните магазини обикновено предлагат декоративни панели – принтове. Разликата обаче е в това, че те няма да бъдат ръчно нарисувани и релефни, а върху платното ще бъде отпечатана самата картина на принтер като снимка. Тази снимка ще бъде печатана още хиляди пъти, което понижава художествената и стойност. Освен това нейната повърхност ще е плоска, като лист хартия.

Прочети още
Ръчно Рисувани картини | Kaк се рисува с маслени бои

Ръчно Рисувани картини | Kaк се рисува с маслени бои

Скъпи посетители на сайта, и ценители на изкуството, в тази статия ще ви разясним кои са 6-те стъпки, които да предприемете, за да започнете да рисувате с маслени бои, и да сътворите сами красиви арт картини, които да окачите у дома или да подарите на приятел

Прочети още

Сподели тази публикация...