Търсим картини за дома - ето какво трябва да знаем за тях.

Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

Как да изберем картина с маслени бои за дома?

Заложете на авторското и иззберете картини на български художници от този сайт за продажба на картини!

Когато домът ни е красиво обзаведен и всички мебели са по местата си, остава да се погрижим за декорацията. Декорирането на жилището е това, което го прави уникално и дава представа за нашия характер и същност. Може да покаже дали притежаваме изискан вкус, изпълнен с аурата на елегантност и изтънченост, и най-вече - да ни направи различни от другите, запомнящи се... Декорацията на стените е като подправките към ястието - без тях то има хранителна стойност, но не е вкусно и привлекателно. Стая с празни стени би била скучна и не би направила впечатление на нашите гости.

Картините могат да направят жилището или офиса ни по-светли и по-просторни. Съвсем неслучайно всяко решение в интериорния дизайн е съчетано с подходяща картина, която придава завършеност. Употребата на картини с маслени бои в интериорния дизайн е толкова важно при обзавеждането, колкото и самите мебели. Например маслените картини се радват на широк интерес и търсене поради невероятната способност да се вписват в декорацията на всяко място, като предават елегантност и завършеност на дома. Затова много подходящ начин да разкрасим интериора е като го направим артистичен и изразим своята уникалност чрез него.

Ако жилището има нужда от ремонт, желателно е да го освежим и да подобрим атмосферата бързо и лесно, като добавим подходящи картини за стена. Това може да стане дори и да не разполагаме с голям бюджет. Вариант е да заложим на прекрасни и впечатляващи творби от по-млади автори, които вече са изградили своето име и стил. Още повече стойността на техните картини нараства с времето. По този начин ще направим отлична инвестиция и ще избегнем надценката, кoято слагат търговците на изкуство. Така може да спестим почти половината от стойността на дадено произведение на изкуството, закупувайки го от самия автор!

Картини с неповторими и ярки цветове ще накарат едно помещение да засияе, ще го заредят с позитивна енергия, цвят и настроение за нас и нашите близки.

Една авторска картина от художник е по-ценна от картина пано.

Заложете на авторското! Масово произведените принтове на картини са евтини, но няма да помогнат за изразяването на нашата индивидуалност. По скоро обратното: ще покажат липса на стил и вкус! Това са предимно картини пана разпечатани върху изкуствено платно, които нямат висока художествена стойност и могат да бъдат намерени като евтина стока (внос от Китай) във всеки голям магазин. Ако търсим много евтина имитация на картина за стена това е вариант, но не и ако имаме добър вкус или държим на нашия дом! За разликата между принтовете и маслените картини прочетете повече в статията.

Рисувани картини с маслени бои са най-добрия избор за декориране на дома или офиса. Независимо дали говорим за ново строителство или обновяване на стари жилища, повечето собственици и дизайнери залагат на ръчно рисувани картини за стена, които никога не губят своята автентичност и стойност.

И накрая: в случай че, не сме запознати добре с техниката на маслените картини и живопис в тази статия ще разберем малко повече за техните предимства.

Защо да изберем маслени картини онлайн?

 • Най-доброто решение за декориране на всеки дом безспорно са маслените картини живопис. Те са крайно необходими, за да направим, което и да е помещение изискано или топло, уютно и гостоприемно. Често са избирани, като подходящи картини за хол, спалня, кухня или офис. А в случай, че по стените имаме леки недостатъци, решение е да ги прикрием с маслени картини .
 • Освен това рисуваните картини за стена на ръка са уникални и неповторими. Няма да ги срещнем навсякъде, както например изкуствените принтовете от мебелните гиганти.
 • В допълнение към гореизброеното картините с маслени бои са много издръжливи и ще ги имаме до живот, като ще останат, дори и за нашите наследници.
 • Маслените картини почти не се вляят от атмосферните условия и може да ги държим както в студени, така и в топли помещения.
 • Цената им се покачва с времето и винаги са една добра инвестиция.

Къде могат да се използват картините маслена живопис?

Картините маслена живопис могат да се използват навсякъде: в жилища, офиси, заведения, ресторанти, клубове, хотели, казина и всякакви други пространства.

Маслените картини подобряват дизайна на помещението като го правят по-модерен, светъл или оригинален по бърз, лесен и стилен начин. Тези арт картини придават уникален и запомнящ се вид на всяко жилище, офис, хотел или бизнес сграда. Картините с маслени бои са отлично решение на картини за хол , картини за кухня и картини за спалня .

Рамки за картини?

Нужна ли ни е рамка за картините маслена живопис?

Това е въпрос на лично предпочитание. За старинните картини определено са подходящи старинни рамки. За новите, модерни картини те не са необходими и все повече съвременни галерии излагат своите картини с маслени бои без рамки. В света на модерното изкуство рамките вече са отживелица, особено за модерните абстрактни картини.

Ако предпочитаме рамка към картината е добре да знаем, че с нея тя става по-трудно преносима. Освен това рамките лесно се надраскват при транспортиране, след което трябва да се сменят.

Необходима ли ни е поддръжка за картините маслена живопис?

Не! Достатъчно е понякога да избърсваме прахта, ако преценим. Картините маслена живопис не се нуждаят от особени грижи. А единственото условие е да не се съхранява в прекалено влажни помещения. Повече препоръки относно съхранението на картини с маслени бои може да разгледате ТУК.

Картините с маслени бои имат много предимства:

 • Оригинални и уникални.
 • Издръжливи.
 • Добавят стил и елегантност.
 • Достъпни и привлекателни.
 • Не изискват грижи.
 • Създават добро настроение и зареждат с позитивна енергия. (Прочетете статията - 5 причини ,защо картините ни правят по-щастливи.)


Маслени картини - те имат и някои недостатъци:

 1. Съхнат доста бавно, особено през зимата.
 2. Платното не трябва да се огъва, като се опира в предмети, защото може да се изкриви.
 3. Трябва да се транспортират внимателно, за да не се огъне или скъса платното.
 4. Ръчният труд е по-скъп от масовото евтино производство.

Заложете на авторското и изберете картини на български художници от този сайт за продажба на картини! Подкрепете българското изкуство и култура!

Ако желаете да научите повече относно начините за окачване на картина за стена натиснете ТУК.

Разгледайте онлайн изложбата на картини с цветя в месеца на жената - „За дамите с любов“ от художник Даниела Стойкова.

Картина слънчогледи - Картина с маслени бои с цветя

Свързани публикации

Kак нарисувах картина с маслени бои

Kак нарисувах картина с маслени бои

Честита Нова година от мен, приятели! Бъдете живи, здрави и нека следващата година да е много по-успешна за всички нас.
Както знаете тази година подготвих Онлайн коледна изложба, с идеята да създам добро и позитивно настроение по време на празниците!

Прочети още
Как да окача картина за стена

Как да окача картина за стена

Първо, монтажът е много лесен. На стената се слага пиронтче, винтче или дюбел. За всеки материал са подходящи различни варианти.
Често се случва хора, които за пръв път купуват картина да не знаят как точно да я закачат на стената си. В тази статия ще научите всичко, от което се нуждаете, за да окачите вашата маслена картина.

Прочети още
Как да съхраня картинa с маслени бои

Как да съхраня картинa с маслени бои

Ако закупите маслена картина онлайн и нямате възможност да чуете препоръките за съхранение от галерията, тук ще дам няколко съвета. Важно е помещението, в което съхранявате картината, да не бъде на открито.

Прочети още
Защо реших да нарисувам Коледа

Защо реших да нарисувам Коледа

Зима е! Навън понякога може да е сиво, мрачно и студено, но не и в моите зимни картини – маслена живопис. В платната, които рисувам зимата изглежда топла, уютна и празнична, като в зимна приказка!

Прочети още
Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Картина с маслени бои - отличен подарък за Коледа!
Празниците наближават и всички ние вече се питаме: какво да подарим тази година на хората, които обичаме? Задачата определено не е лесна! Вероятно всяка година измисляляме хубави и оригинални подаръци, но вече е дошъл моментът, в който сме изчерпили всички идеи...
Направете Коледа незабравима с уникална, авторска картина за подарък.Прочети още