heading_title

Защо реших да нарисувам Коледа

Защо реших да нарисувам Коледа?

Зима е! Навън понякога може да е сиво, мрачно и студено, но не и в моите зимни картини – маслена живопис. В платната, които рисувам зимата изглежда топла, уютна и празнична, като в зимна приказка!

Тази година реших да нарисувам Коледа, за да създам празнично настроение, да дам надежда и светлина сред страха, който е обзел света! Смятам, че точно сега бих могла да допринеса за това хората да се чувстват по-добре, по-щастливи и обичани! Затова се стремя да представя зимата в нейната най-красива светлина и дам повод да развихрите въображението си; а багрите в картините ми да ни потапят в романтиката на зимата. Неслучайно съм избрала палитра от ярки, свежи и чисти цветове за своите картини с маслени бои . Определени цветове са сред моите любими: ярко розово, корал, небесно синьо, ярко светло зелено, лилаво, наситено жълто, светло жълто, оранжево и неизменно червеният акцент, който обозначава центъра на композицията...


Маслените картини с зимни пейзажи създават добро настроение и носят позитивна енергия.

През зимата, когато деня е кратък и мрачен, когато всичко изглежда лишено от цвят, има опасност да паднем духом, да ни обземе тъга или да се депресираме. Затова имаме нужда от “цветна терапия”! Следователно, когато рисувам влагам в своите маслени картини “шарена” палитра и позитивна енергия. Стремя се да създам изображения, които да въздействат терапевтично на хората, да ги избавят от черните мисли и тъгата, да ги зареждат с оптимизъм и желание за живот. Идеята е моите картини за стена да излъчват щастие, хармония и любов и да предават тези чувства на всеки, който ги погледне.

За целта използвам любими сюжети от града и планината, в които хората са безгрижни, щастливи и се наслаждават на живота. Влюбени двойки, които изобразяват всеки един от нас, са прегърнати на фона на осветените прозорци на сградите; под палавия вихър на снежинките или сред дървените къщички, затрупани със сняг, сгушени в снежнобели планини...коледната елха е украсена.... Празничната атмосфера има за цел да стопли сърцата на хората и да ги кара да мечтаят! А какво по-хубаво има от това да мечтаем на Коледа за любов, щастие и разбирателство... Желанието ми е моите зимни пейзажи да създават усещането за идилия, хармония, романтика и да “рисуват” надеждата, че и тази Коледа ще бъдем щастливи и обичани...

Разгледайте всичките уникални, авторски картини с маслени бои и зимни пейзажи в галерията ЗИМНИ КАРТИНИ!

Нека изживеем коледния дух по един вълшебен и неповторим начин! ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ


Свързани публикации

Kак нарисувах картина с маслени бои

Kак нарисувах картина с маслени бои

Честита Нова година от мен, приятели! Бъдете живи, здрави и нека следващата година да е много по-успешна за всички нас.
Както знаете тази година подготвих Онлайн коледна изложба, с идеята да създам добро и позитивно настроение по време на празниците!

Прочети още
Как да окача картина за стена

Как да окача картина за стена

Първо, монтажът е много лесен. На стената се слага пиронтче, винтче или дюбел. За всеки материал са подходящи различни варианти.
Често се случва хора, които за пръв път купуват картина да не знаят как точно да я закачат на стената си. В тази статия ще научите всичко, от което се нуждаете, за да окачите вашата маслена картина.

Прочети още
Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва  да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

Прочети още
Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Картина с маслени бои - отличен подарък за Коледа!
Празниците наближават и всички ние вече се питаме: какво да подарим тази година на хората, които обичаме? Задачата определено не е лесна! Вероятно всяка година измисляляме хубави и оригинални подаръци, но вече е дошъл моментът, в който сме изчерпили всички идеи...
Направете Коледа незабравима с уникална, авторска картина за подарък.Прочети още
АРТ ГАЛЕРИЯ ДАНИЕЛА СТОЙКОВА В СОФИЯ ОТВОРИ ВРАТИ!

АРТ ГАЛЕРИЯ ДАНИЕЛА СТОЙКОВА В СОФИЯ ОТВОРИ ВРАТИ!

Скъпи приятели на изкуството,
Имам щастието да споделq, че Арт–галерия „Д. Стойкова“ отвори врати за посетители!
Откриването ще бъде на 15 декември 2022 г. от 19 часа, с тематичната изложбата „Цветотерапия“.

Прочети още

Сподели тази публикация...