Как да съхраня картина с маслени бои

Ако закупите маслена картина онлайн и нямате възможност да чуете препоръките за съхранение от галерията, тук ще дам няколко съвета.

Важно е помещението, в което съхранявате картината, да не бъде на открито. Картината на бива да е изложена на прекомерна влага (например в просторна баня, помещения с басейни или на място където може да я навали дъжд). Картините с маслени бои обаче, могат да се използват за декорация на приземни помещения и др. сходни, с по-високи нива на влага. Канавата/ платното, за разлика от хартията, е устойчива на въздушна влажност. Въпреки това, трябва да имаме предвид, че в прекомерно влажни помещения съществува риск от развитие на плесени, което може, от своя страна, да се отрази на цветовете и яркостта на изображението след известен период от време.

За предимствата на маслените картини научете повече ТУК
 Картина с маслени бои - релеф погледнат отблизо


Колко време съхне маслената картина

На тази снимка може да видите структурата на маслената боя отблизо. Тя е доста обемна и релефна, особено при абстрактните картини. Отразява светлината и стои лъскава на места, става напълно твърда след около година, а понякога и повече и при втвърдяването запазва обема си. Преди да изсъхне добре маслената боя може да е леко лепнеща и мека при натискане. Внимавайте да не притискате новите си картини с маслени бои, за да не излезе подповърхностен слой боя, който цапа и е труден за почистване.

Като цяло, няма нужда от тревога относно съхранението, защото картините с маслени бои са наистина доста издръжливи. Пигментите са силни и устойчиви на светлина.

Ако все пак ще съхранявате картина на дадено място дългосрочно е желателно да следвате горните препоръки.

Ако имате затруднения относно окачването на картини в дома или офиса, разгледайте различните методи за окачване на картини ТУК.

Разгледайте онлайн изложбата в месеца на жената - „За дамите с любов“ от художник Даниела Стойкова.

Свързани публикации

Kак нарисувах картина с маслени бои

Kак нарисувах картина с маслени бои

Честита Нова година от мен, приятели! Бъдете живи, здрави и нека следващата година да е много по-успешна за всички нас.
Както знаете тази година подготвих Онлайн коледна изложба, с идеята да създам добро и позитивно настроение по време на празниците!

Прочети още
Как да окача картина за стена

Как да окача картина за стена

Първо, монтажът е много лесен. На стената се слага пиронтче, винтче или дюбел. За всеки материал са подходящи различни варианти.
Често се случва хора, които за пръв път купуват картина да не знаят как точно да я закачат на стената си. В тази статия ще научите всичко, от което се нуждаете, за да окачите вашата маслена картина.

Прочети още
Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Търсим картини с маслени бои - ето какво трябва да знаем за тях.

Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва  да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

Прочети още
Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Картина с маслени бои - отличен подарък за Коледа!
Празниците наближават и всички ние вече се питаме: какво да подарим тази година на хората, които обичаме? Задачата определено не е лесна! Вероятно всяка година измисляляме хубави и оригинални подаръци, но вече е дошъл моментът, в който сме изчерпили всички идеи...
Направете Коледа незабравима с уникална, авторска картина за подарък.Прочети още
Как да изберем маслени картини за дома

Как да изберем маслени картини за дома

Домът е мястото, където прекарваме най-дълго време през деня. И разбира се най-скъпото и интимно място за нас. В него почиваме и се наслаждаваме на свободното ни време, каним гости, извършваме ежедневните си дейности. Затова е важно в дома ни да се чувстваме добре и уютно. Да изберем мебелите, картините и декоративните елементи, така че да отговарят на нашите потребности и вкус.

Прочети още