Министърът на образованието проф. Галин Цоков подари портрет на Йордан Йовков, рисуван от художник Даниела Стойкова на форум в Букурещ


Щастливи сме да споделим, че министърът на образованието проф. Галин Цоков подари втори портрет по поръчка, рисуван от художник Даниела Стойкова. Този път изобразяващ българския писател, майстор на късия разказ - Йордан Йовков.


Портретът бе подарен на неделното училище към посолството в Букурещ, чийто патрон е Йордан Йовков, по време на първия форум за инициативата - Националната програма „Неразказаните истории на българите“. Той се проведе в Букурещ на 20.10.2023 г.


Това е втория портрет рисуван от художничката, и подарен на официална делегация в чужбина, като първият портрет по поръчка на Д-р Петър Берон бе подарен в Прага.


Министърът отбеляза, че освен възпитание в родолюбие, новата национална програма въвежда изследователския подход, който ще позволи на ученици от неделните училища в чужбина, студенти и лектори в лекторатите по българистика в чужди университети да търсят и разказват истории за велики българи, за събития от миналото, за места, свързани с историята ни.


Повече информация в сайта на МОН - https://web.mon.bg/bg/news/5589

Портрет по поръчка на Йордан Йовков рисуван от художник Даниела Стойкова, заедно с художничката


Цветен портрет на Йордан Йовков рисуван от художник Даниела Стойкова със златна рамка
Министъра на образованието подари Портрет на Йордан Йовков в Букурещ