По Коледа стават чудеса…
Няма по-трогателно и вълнуващо време в календара от времето на Коледа!
Защото по Коледа всички жадуваме да бъдем добри и да даряваме добро, да се радваме на живота и да правим радостни близките си, да сбъдваме мечти и да творим чудеса - за другите и за себе си. На Коледа всички искаме да бъдем и ставаме вълшебници, грабваме чувала с подаръци и тръгваме…
Знаем ли обаче – за кого какво да сложим под елхата?
Хайде да си поговорим за това какви могат да бъдат най-оригиналните коледни подаръци и къде да ги намерим! Нека започнем с най-универсалния дар:

Ръчно изработена картичка за Коледа - универсална и практична идея

Ако имаме много приятели, колеги, близки, които искаме да поздравим за Коледа като им подарим нещо мъничко за спомен, то това е най-доброто решение. Ръчно изработената Коледна картичка от художник, или майстор-занаятчия с оригинален сюжет и от естествени  материали – картон, дърво, кожа, вълна, черупки и др., е стойностен и предпочитан начин да изразим личното си отношение към даден човек и да го зарадваме за празника. В комбинация с бутилка добро вино, кутия класни шоколадови бонбони и набор от лично избрани плодове – традиционни или екзотични, Ръчно изработената Коледна картичка се превръща в истински Коледен подарък, особено ако я аранжираме по подходящ, празничен начин в специално подготвена опаковка. Варианти на идеи за такъв подарък можете да намерите в сайта.

Ръчно изработена картичка за Коледа със снежинки елха и надпис Весела Коледа

Мини коледни подаръци -  малки и бюджетни идеи

Много подходящи за бюджетни мини коледни подаръци са художествените миниатюри – маслени картини с малки размери, от порядъка на 20/20 см. и 20/30 см. Те могат да бъдат с пейзажен сюжет – планински, морски, зимни. Могат да пресъздават абстрактни идеи – човешки силуети в градски мегаполиси; затрупани от сняг планински хижи; посипани с искрящи златни и сребърни пръски цветя от сънищата. Възможно е да се направи миниатюра по поръчка с образ, или мотив от снимка – на хора и местности, които обичате.

Самият избор на ръчната изработка вече е признание за значимост и лично предпочитание към човека, за когото е подаръка.
А когато се комбинира с ръчно изработена и надписана коледна картичка и празнична опаковка, подобна миниатюра става специален и личен подарък, с който ще стоплите близък на сърцето ви човек.

Коледен подарък за жена - какъв трябва да бъде той

Жените обичат да получават подаръци по повод и без повод. Подобен жест е признание за тяхното място в житейската парадигма на създател, ангел-хранител и пазител на човешкия живот. Има много поводи за израз на това уважение, но Коледа е единствен, универсален, общочовешки и традиционен празник на любовта ни един към друг и към всички, които са с нас. В този смисъл коледния подарък за обичаната жена е особен, има свое място в символиката на празника и е задължително да бъде оригинален и личен.

  1. Оригинален подарък – като например произведение на изкуството, ръчно изработено, следващо интересна идея или хрумване, едновременно традиционно и не; докосващо с мисъл сърцето и трогващо със спомен душата. Това може да е чаша за ароматен чай, изрисувана от любим художник; мек и топъл, плетен на ръка шал с художествени елементи, или пък лек и ефирен, ръчно рисуван парео-шал. Може да е малка, шеговита пластика или шарж от познат автор, художник или скулптор. Може да е миниатюра с любимото цвете, или пейзаж на място, където сте били заедно, или просто една фантастична абстракция.
    И, разбира се, коледния подарък за любимата жена трябва да е
  2. Личен подарък – да кореспондира с нейната душевност, интереси, желания и чувства; да е адресиран към общи спомени и преживявания; да носи символика, която ще е разбираема и трогваща само за нея.
    И, не на последно място, подаръкът следва да е опакован празнично, както Коледата повелява – в специална кутия, с искрящо фолио и весела панделка, съпроводен от ръчно изработена и лично надписана от вас картичка. Всичко това може да откриете в  категорията с Подаръци за Коледа

Коледен подарък за жена - ръчно изработена зимна картина с маслени бои с красива опаковка


 Коледен подарък за мъж - какъв трябва да бъде той

Всичко казано по-горе за коледния подарък и неговата специфика важи и тук като сменяме само адресанта – говорим вече за любим мъж, колега, приятел, близък родственик. И въпреки убеждението, че за мъже е по-трудно да изберем подходящ подарък, ако се замислим внимателно ще видим, че вариантите и възможностите за този избор са значителни. Задължително е само да бъде оригинален и личен.

Оригинален – като например ръчно изработено произведение на изкуството или на художествените занаяти от естествени материали, дърво, кожа, хартия. Това може да е малък морски пейзаж с платноходка или кораб в бурно море; абстрактна маслена картина; пластика от дърво, метал и камък; шаржирана рисунка или портрет от познат и любим художник. А може да е изделие на майстор-кожар – колан, каишка за часовник, мъжка кожена гривна, портфейл или мъжка кожена чанта, разнообразни калъфи от кожа за нож, за мобилен телефон, за лап-топ, за пури и др., всички ръчно изработени, с художествени елементи и в различен цвят. Майстор-стъклар може да изработи ръчно стъклена пластика, стъклопис за прозорец, врата или пано за стена от многоцветни стъклени късове, художествено обработени и сглобени заедно.
Коледният подарък, който ще изберете за значим за вас мъж – приятел, колега, близък родственик задължително

Личен – защото съответства на неговия стил, на неговите интереси, хобита, предпочитания и вкус. Той може винаги да бъде комбиниран с бутилка от любимото му питие – вино или предпочитан концентрат, придружени от изискано сухо мезе или ядки, а всичко заедно да е в подходяща празнична опаковка като кошница, или кутия, с традиционните за Коледа атрибути – ръчно изработена картичка, искрящо фолио и весела панделка.

Семеен подарък за Коледа - една оригинална идея

Какво е Коледа – като традиция, като празник, като спомен и бъдеще?
Коледа е аромат - на карамфил и канела, ванилия и шоколад, идващи от чаша топло капучино, или от горещ грог с червено вино.
Коледа е сладко изкушение - с всевъзможни кексове и торти, кремове, сладоледи, дребни сладки и соленки.
Коледа е време - за спомени, за надежди и планове, за ново начало.

Коледа е Любов, семейство и дом.
И затова е много подходящо да си направим, или да направим на някого семеен подарък. Голяма рисувана картина по поръчка, която ще остане скъп спомен за нещо преживяно, или просто семеен портрет на всички от фамилията заедно, а защо не и портрет на обичания домашен любимец. Разбира се, отново опаковани както повеляват коледните традиции - красиво, оригинално, лично подписани и предназначени.

Идеи за коледни подаръци - картина Дядо коледа в кутия със статив, коледна шапка и коледна картичка

Как да изберем ръчно рисувана картина като подарък за Коледа

Добро решение на ситуацията може да даде изкуството и по точно - ръчно рисуваната от добър художник, оригинална, маслена картина. Точният избор в случая зависи от това, доколко познавате вкуса, цветовите предпочитания на човека, за когото е подаръка; доколко сте наясно с обстановката в неговото жилище, или работно помещение и доколко споделяте общи духовни ценности. Ако отговорът на всички въпроси е "Да" - смело напред в едно любопитно пътуване, което Ви предстои! Ще се опитаме да Ви помогнем - виж сайта dstoykova.com

  • И така - най-напред определяте каква картина търсите по отношение на изображението - пейзаж (планински или морски; селски или градски; сезонен или демисезонен); натюрморт (с цветя, предмети, плодове); абстрактна картина (с геометрични фигури; фантазни образи и пейзажи); портрети или фигурални композиции (шаржирани, или реалистични, с Вашия, или неговия образ).
  • После - в каква цветова тоналност да бъде избраната картина. В топлата, или в студената гама, като имате предвид и водещия тон във вътрешния интериор на жилището или офиса на вашия човек. Тук вече следва да имате решение за това - къде ще предложите да се позиционира картината - в дома, или в работното пространство, както и да сте наясно с нейните възможни размери. Търсете добрия баланс - Вашият луксозен, Коледен подарък не бива да е много голям и да "захлупва" помещението, но и не бива да е с твърде малки размери, за да не се "изгуби" в него.
  • Ако решите Коледният подарък да персонализира отношенията Ви с дадения човек, може да изберете конкретно място и сезон за изобразения пейзаж; цветя или плодове, които и двамата обичате; общ портрет заедно, или портрет на някой от двамата по Ваш избор.
  • На този етап е добре да имате вече решение и за избора на художника, който ще е автор на Вашия Коледен подарък. Хубаво е да определите границите на финансовия ресурс, който можете да си позволите и да конкретизирате времето за изработка на картината, ако тя не е налична, или ако ще бъде специално рисувана за Вас. Добре е да предвидите и подходяща опаковка за замисления от Вас луксозен Коледен подарък - подаръчна кутия или подаръчно фолио с панделка и Коледни декорации. Разбира се - и сертификат за автентичност от автора, който сте избрали.

Вашият луксозен Коледен подарък е готов - уникален, запомнящ се, ръчно изработен, неповторим и личен.

Разгледайте наличните маслени картини предлагани от Арт галерия "Даниела Стойкова