Продукти в количката

Онлайн Коледна изложба

Онлайн коледна изложба

Художник Д. Стойкова

Зимни картини с маслени бои

19.12. 2020 – 31.01.2021 г.Заповядайте на виртуалното откриване на моята онлайн Коледна изложба тази събота от 18.00. Ще направя видео на живо, в което ще разкажа повече за идеята, за себе си и за картините с маслени бои.
Картините от изложбата може да видите в галерията тук:

Прочети още

Тази Коледа реших да нарисувам коледни картини, които да стоплят сърцата на хората и да им дадат малко надежда и оптимизъм в тези времена на пандемия и страх.

Бих искала да противодействам на мрачното настроение, което е обвзело света и да внеса цвят и радост по празниците.

Зима е! Навън понякога може да е сиво, мрачно и студено, но не и в моите зимни картини – маслена живопис. В платната, които рисувам зимата изглежда топла, уютна и празнична, като в зимна приказка!

Тази година реших да нарисувам Коледа, за да създам празнично настроение на хората, да им дам надежда и светлина сред страха, който е обзел света! Смятам, че точно сега хората имат нужда от това, макар и с нещо малко, бих могла да допринеса за това другите да се чувстват по-добре.

Стремя се да представям зимата в нейната най-красива светлина и ви дам повод да развихрите въображението си. Багрите в маслените картини ни потапят в романтиката на зимата. Не случайно съм избрала палитра от ярки, свежи и чисти цветове.
Определени цветове са ми любими – ярко розово, корал, небесно синьо, ярко светло зелено, лилаво, наситено жълто, светло жълто, оранжево и неизменно червения акцент, който обозначава центъра на композицията.
През зимата, когато деня е кратък и мрачен, когато всичко изглежда лишено от цвят, има опасност да паднем духом, да ни обземе тъга или да се депресираме. Имаме нужда от цветна терапия! Затова когато рисувам картините си влагам в тях шарена палитра и позитивна енергия.

Стремя се да създам изображения, които да действат терапевтично на хората, да ги избавят от черните мисли и тъгата, да ги зареждат с оптимизъм и желание за живот. Идеята ми е моите картини да излъчват щастие, хармония и любов и да предават тези чувства на всеки, който ги погледне. Използвам за целта любими сюжети от града и планината, в които хората са безгрижни, щастливи и се наслаждават се на живота.
Влюбени двойки, които изобразяват всеки един от нас, са прегърнати на фона на осветените прозорци на сградите; под палавия вихър на снежинките или сред дървените къщички, затрупани със сняг, сгушени в снежнобели планини...коледната елха е украсена....

Празничната атмосфера има за цел да стопли сърцата на хората и да ги кара да мечтаят! А какво по-хубаво има от това да мечтаем на Коледа за любов, щастие и разбирателство... Желанието ми е зимните ми пейзажи да създават усещането за идилия, хармония, романтика и да “рисуват” надеждата, че и тази Коледа ще бъдем щастливи и обичани...
Разгледайте също нашата галерия с  Коледни подаръци.
Всички зимни мартини.
Нека изживеем коледния дух по един вълшебен и неповторим начин! ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ!


Творби
Видео