Коя маслена картина е подходяща за моя дом?

Ако имате колебания по този въпрос (относно размер, цветово съчетание и др.), ще се радваме да се обърнете към нас, да изпратите снимка на вашия дом и заедно да подберем подходящите картини! Консултацията е безплатна, а ако желаете да видите как ще изглеждат във Вашия дом избрани картини с маслени бои от нашата галерия предлагаме услугата Интериорни решения.

Когато декорирате дома си с маслени картини е желателно да се съобразите с мебелите. Ако търсите картини за хол , които да сложите над дивана, подберете правилно големината. Над голям диван няма да стои добре една малка картина с размери (да кажем) 20/20 см или 30/30 см... Има вариант да сложите по-голяма картина или няколко по-малки картини.

В галериите на този сайт ще видите, че винаги излагаме по няколко арт картини , които вървят в комплект именно поради тази причина. Те са предвидени да бъдат изложени заедно една до друга и неслучайно са с еднакви размери! Може например да бъдат избрани три, сходни като стил, картини с цветя . Или две морски картини една до друга, които са свързани тематично и цветово, пасват си и се допълват.

За хола такава комбинация от няколко по-малки картини би стояла добре. Ако търсите картини за спалня обаче, които да сложите над леглото, съвета ни е да бъде само една картина - голям размер или среден размер!

Зимен пейзаж - Картина за спалня в интериор. Рисувани картини за стенаСредни са размерите например - 50/70 см, 60/80 см, 60/60 см, 80/80 см. Над 90 см картините вече минават в категорията на големите картини, но разбира се това е относително. Една голяма картина над спалнята би стояла доста красиво, например размер 90/100 см, съчетана добре с интериора.

Ако искате да поставите картина на друго място, отново преценете големината, така че да има нужната симетрия. А най-малките картини като размер, могат да бъдат поставени и на секция или бюро като сувенир. Например на бюрото в офиса.

Друг важен момент е цветовият контраст. Преценете дали искате картината да бъде основен акцент във вашия дом или искате да допълва и да се прелива с интериора. Може картината като цветова гама да се придържа към цветовете на обзавеждането или да е контрастна, ярка и да прави нужното впечатление.Каква картина би подхождала на Вашия дом спрямо сюжета:

  • Морски пейзажи – морето е символ на свободата и безкрайността. Подходящи за традиционен дом/ универсални за всеки тип дом.
  • Зимни картини – универсални за всеки тип дом.
  • Абстрактни картини и градски пейзажи – подходящи за съвременен дом, обзаведен в изчистен, минималистичен стил.
  • Картини с възрожденски къщи – подходящи е за българския традиционен дом, както и за подарък на всеки родолюбец и патриот.
  • Картини с цветя – Подходящи за уютни жилища; универсални за всеки тип дом
  • Еротични картини - Подходящи за съвременен дом, обзаведен в изчистен, минималистичен стил.

Картини за хол - Модерни картини за стена с пейзажи