heading_title

Търсим картини за дома - ето какво трябва да знаем за тях.

Търсим картини за дома - ето какво трябва да знаем за тях.

Живеем в общество, в което социалният контакт е важен. Каним приятели и роднини често у дома, за това трябва  да се постараем домът ни да е впечатляващ. Особено, когато сме се нанесли в нов дом и oчакваме с нетърпение всички наши гости.

Как да изберем маслена картина за дома?

Когато домът ни е красиво обзаведен и всички мебели са по местата си, остава да се погрижим за декорацията. Декорирането на жилището е това, което го прави уникално и дава представа за нашия характер и същност. Може да покаже дали притежаваме изискан вкус, изпълнен с аурата на елегантност и изтънченост, и най-вече - да ни направи различни от другите, запомнящи се... Декорацията на стените е като подправките към ястието -  без тях то има хранителна стойност, но не е вкусно и привлекателно. Стая с празни стени би била скучна и не би направила впечатление на нашите гости.

Картините могат да направят жилището или офиса ни по-светли и по-просторни. Съвсем неслучайно всяко решение в интериорния дизайн е съчетано с подходяща картина, която придава завършеност. Употребата на картини в интериорния дизайн е толкова важно при обзавеждането, колкото и самите мебели. Картините маслена живопис се радват на широк интерес и търсене поради невероятната способност да се вписват в декорацията на всяко място, като предават елгантност и завършеност на дома. Затова много подходящ начин да разкрасим интериора е като го направим артистичен и изразим своята  уникалност чрез него.

Ако жилището има нужда от ремонт, желателно е да го освежим и да подобрим атмосферата бързо и лесно, като добавим подходящи картини. Това може да стане дори и да не разполагаме с голям бюджет. Вариант е да заложим на прекрасни и впечатляващи творби от по-млади автори, които вече са изградили своето име и стил. Още повече стойността на техните картини нараства с времето. По този начин ще направим отлична инвестиция и ще избегнем надценката, кято слагат търговците на изкуство. Така може да спестим почти половината от стойността на дедено произведение на изкуството, закупувайки го от самия автор!
Картини с неповторими и ярки цветове ще накарат едно помещение да засияе, ще го заредят с позитивна енергия, цвят и настроение за нас и нашите близки.

Една авторска картина от художник е по-ценна от картина пано.

Заложете на авторското! Масово произведените принтове на картини са евтини, но няма да помогнат за изразяването на нашата индивидуалност. По скоро обратното: ще покажат липса на стил и вкус! Това са предимно картини пана разпечатани върху изкуствено платно, които нямат абсолютно никаква художествена стойност и могат да бъдат намерени като евтина стока (внос от Китай) във всеки голям магазин. Ако търсим много евтина имитация на картина за стена това е вариант, но не и ако имаме добър вкус или държим на нашия дом!

Рисувани картини с маслени бои са най-добрия избор за декориране на дома или офиса. Независимо дали говорим за ново строителство или обновяване на стари жилища, повечето собственици и дизайнери залагат на ръчно рисуваните картини с маслени бои, които никога не губят своята автентичност и стойност.

И накрая: в случай че, не сме запознати добре с техниката на маслените картини и живопис в тази статия ще разберем малко повече за техните предимства.

Защо да изберем маслени картини онлайн?

 • Картините маслена живопис са най-доброто решение за декориране на всеки дом. Те са крайно необходими, за да направим нашия хол, спалня, кухня или офис изискан или топъл, уютен и гостоприемен. А в случай, че по стените имаме леки недостатъци, решение е да ги прикрием с маслени картини.
 • Освен това ръчно рисуваните картини са уникални и неповторими. Няма да ги срещнем навсякъде, както например изкуствените принтовете от мебелните гиганти.
 • Картините с маслени бои са много издръжливи и ще ги имаме доживот, като ще останат и за нашите наследните.
 • Маслените картини почти не се вляят от атмосферните условия и може да ги държим както в студени, така и в топли помещения.
 • Цената им се покачва с времето и винаги са една добра инвестиция.

Къде могат да се използват картините маслена живопис?

Картините маслена живопис могат да се използват навсякъде: в жилища, офиси, заведения, ресторанти, клубове, хотели, казина и всякакви други пространства.
Маслените катини подобряват дизайна на помещението като го направят по-модерен, светъл или оригинален по бърз, лесен и стилен начин. Те придават уникален и запомнящ се вид на всяко жилище, офис, хотел или бизнес сграда.

Рамки за картини?

Нужна ли ни е рамка за картините маслена живопис? Това е въпрос на лично предпочитание. За старинните картини определено са подходящи старинни рамки. За новите, модерни картини те не са необходими и все повече съвременни галерии излагат картините си без рамки. В света на модерното изкуство рамките вече са отживелица, особено за абстракните и модерни картини.

Ако предпочитаме рамка към картината е добре да знаем, че с нея тя става по-трудно преносима. Освен това рамките лесно се надраскват при транспортиране, след което трябва да се сменят.
Необходима ли ни е поддръжка за картините маслена живопис? Не! Достатъчно е понякога да избърсваме прахта, ако преценим. Картините маслена живопис не се нуждаят от особенни грижи. А единственото условие е да не се съхранява в прекалено влажни помещения. Повече препоръки относно съхранението на картини с маслени бои може да разгледате ТУК.

Картините с маслени бои имат много предимства:

 1. Оригинални и уникални.
 2. Издръжливи.
 3. Добавят стил и елегантност.
 4. Достъпни и привлекателни.
 5. Не изискват грижи.
 6. Създават добро настроение и зареждат с позитивна енергия


Картините с маслени бои имат и някои недостатъци:

 1. Съхнат доста бавно, особено през зимата.
 2. Платното не трябва да се огъва, като се опира в предмети, защото може да се изкриви.
 3. Трябва да се транспортират внимателно, за да не се огъне или скъса платното.
 4. Ръчният труд е по-скъп от масовото евтино производство.

Ако желаете да научите повече относно начините за окачване на картина за стена натиснете ТУК.


Свързани публикации

Как да съхраня картинa?

Как да съхраня картинa?

Ако закупите маслена картина онлайн и нямате възможност да чуете препоръките за съхранение от галерията, тук ще дам няколко съвета. Важно е помещението, в което съхранявате картината, да не бъде на открито.

Прочети още
Как да окача картина за стена?

Как да окача картина за стена?

Първо, монтажът е много лесен. На стената се слага пиронтче, винтче или дюбел. За всеки материал са подходящи различни варианти.
Често се случва хора, които за пръв път купуват картина да не знаят как точно да я закачат на стената си. В тази статия ще научите всичко, от което се нуждаете, за да окачите вашата маслена картина.

Прочети още
Kак нарисувах картина с маслени бои

Kак нарисувах картина с маслени бои

Честита Нова година от мен, приятели! Бъдете живи, здрави и нека следващата година да е много по-успешна за всички нас.
Както знаете тази година подготвих Онлайн коледна изложба, с идеята да създам добро и позитивно настроение по време на празниците!

Прочети още
Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Как да изберем оригинален и незабравим подарък за Коледа

Картина с маслени бои - отличен подарък за Коледа!
Празниците наближават и всички ние вече се питаме: какво да подарим тази година на хората, които обичаме? Задачата определено не е лесна! Вероятно всяка година измисляляме хубави и оригинални подаръци, но вече е дошъл моментът, в който сме изчерпили всички идеи...
Направете Коледа незабравима с уникална, авторска картина за подарък.Прочети още
Защо реших да нарисувам Коледа

Защо реших да нарисувам Коледа

Зима е! Навън понякога може да е сиво, мрачно и студено, но не и в моите зимни картини – маслена живопис. В платната, които рисувам зимата изглежда топла, уютна и празнична, като в зимна приказка!

Прочети още

Сподели тази публикация...