Продукти в количката

-1 Онлайн изложба "Любовта е във въздуха"


Специално за празника на влюбените - Св. Валентин

12 - 20 февруари 2024 г.Февруари е – най-загадъчният, мистичен, романтичен и обичан месец от годината. „Малък Сечко“ – както го наричали с любов старите българи, било то поради лютия студ и снежните виелици или заради по-малкото дни в календара. 

Ала месец февруари е не по-малко символ на любовта и преклонението пред възвишените чувства и емоции. Месец, в който разкриваме чувствата и уважението си към своите половинки, към тяхната всеотдайност и безгранична грижовност. 

Как обаче може да бъде нарисувана, пресъздадена върху канавата Любовта? 
Отговорът ще намерите в онлайн изложбата  „Любовта е във въздуха“

 (Разгледайте други картини онлайн тук)

Прочети още

За изложбата:

Та нима всичко не е Любов и тя не е навсякъде около нас?

Този провокативен въпрос отправя художничката Даниела Стойкова чрез своите картини в изложбата „Любовта е във въздуха“. Художничката пресъздава големи абстрактни сърца, футуристични мегаполиси, на фона на влюбени двойки, или пък цветни пейзажи с вглъбени в любовта човешки създания. А дали това са наивистични и чисти сюжети, обагрени с „букети“ от сърца във формата на балони, във всевъзможни цветове, или са прекрасни, озарени и пропити от любовта хора, остава да прецените само Вие.

Защото всичко е Любов и тя е ни заобикаля, притиска, прелъстява с цветове и багри!
И затова в светлината, която извира от ярката тоналност в цикъла „Вечерни пейзажи от големия град“, влюбени двойки споделят чувства си, а може би и своята първа трепетна целувка, насред мокрите, градски улици. Та нима в тази нежната усамотеност, влюбените, унесени в разговор, дори и не забелязващи сипещият се ефирен сняг; те вървят заедно, в една посока, по един път, всеки заслушан от гласа на другия и заслепен от  погледа му...Защото Любов е навсякъде!
Така сред нежните послания и споделени прегръдки, с жадуваните или откраднати целувки, в опиума на еуфорията, в радостта от случайни докосвания, в магията на погледите, персонажите на картините се преплитат в танца на страстта и любовта...и  нашепващата мелодията на песента – „ Сърцето лудо, лудо в мене бие, едно сърце, което те обича “, защото Любовта е навсякъде!

Заповядайте и разгледайте картините от нашия "Базар за влюбени" на живо в Арт галерия „Даниела Стойкова“ – ул Цар Асен 61, гр София.


Очакваме ви!

 Творби