heading_title

Коя картина е подходяща за моя дом?

Коя маслена картина е подходяща за моя дом?

Ако имате колебания по този въпрос (относно размер, цветово съчетание и др.), ще се радваме да се обърнете към нас, да изпратите снимка на вашия дом и заедно да подберем подходящите картини! Консултацията е безплатна, а ако желаете да видите как ще изглеждат избрани картини във Вашия дом предлагаме услугата Интериорни решения.


Когато декорирате дома си с маслени картини е желателно да се съобразите с мебелите. Ако търсите картина за хол, която да сложите над дивана, подберете правилно големината. Над голям диван няма да стои добре една малка картина с размери (да кажем) 20/20 см или 30/30 см... Има вариант да сложите по-голяма картина или няколко по-малки картини.

В галериите на този сайт ще видите, че винаги излагаме по няколко картини, които вървят в комплект поради тази причина. Те са предвидени да бъдат изложени заедно една до друга и неслучайно са еднакви размер! Може например да бъдат избрани три, сходни като стил, картини на цветя. Или две картини на море една до друга, които са свързани тематично и цветово, пасват си и се допълват.

За хола такава комбинация от няколко по-малки картини би стояла добре. Ако търсите картина за спалня обаче, която да сложите над леглото, съвета ни е да бъде само една картина - голям размер или среден размер!

Средни са размерите например - 50/70 см, 60/80 см, 60/60 см, 80/80 см. Над 90 см картините вече минават в категорията на големите картини, но разбира се това е относително. Една голяма картина над спалнята би стояла доста красиво, например  размер 90/100 см, съчетана добре с интериора.


Ако искате да поставите картина на друго място, отново преценете големината, така че да има нужната симетрия. А най-малките картини като размер, могат да бъдат поставени и на секция или бюро като сувенир. Например на бюрото в офиса.


Друг важен момент е цветовият контраст. Преценете дали искате картината да бъде основен акцент във вашия дом или искате да допълва и да прелива с интериора. Може картината като цветова гама да се придържа към цветовете на обзавеждането или да е контрастна, ярка и да прави нужното впечатление.


Каква картина би подхождала на Вашия дом спрямо сюжета:

  • Морски пейзажи – морето е символ на свободата и безкрайността. Подходящи традиционен дом/ универсални за всеки тип дом.
  • Зимни картини – универсални за всеки тип дом.
  • Абстрактни картини и градски пейзажи – подходящи за съвременен дом, обзаведен в изчистен, минималистичен стил.
  • Картини с възрожденски къщи – подходящи е за българския традиционен дом, както и за подарък на всеки родолюбец и патриот.
  • Картини с цветя – Подходящи за уютни жилища; универсални за всеки тип дом
  • Еротични картини - Подходящи за съвременен дом, обзаведен в изчистен, минималистичен стил.

Сподели тази публикация...