С устрем към светлината

Изложба „С Устрем към светлината“

Даниела Стойкова

Картини живопис с пейзажи и цветя

29.06. – 07.07.2022 г.

Народно събрание на Република БългарияСкъпи приятели,
Имаме щастието да споделим че, 29 юни от 11.30 ч., в Клуба на народния представител  (в сградата на Народното събрание, площад „Народно събрание“ № 2), ще се открие дългоочакваната изложба с живописни картини под надслов „С устрем към светлината“ на художника Даниела Стойкова.
Тази изложба бе отлагана дълго, тъй като първоначалната дата съвпадна с избухването на коронавирус пандемията през март 2020 г. Две години по-късно тя ще се реализира.


Изложбата включва 30 маслени картини с пейзажи от всички сезони и пъстри цветя.

Прочети още

Даниела Стойкова за изложбата „С устрем към светлината“

След като ми предложиха да направя изложбата през пролетта на 2022 г., работих неуморно и буквално денонощно, за да успея да я подготвя в срок. Имаше дни в които работих по една картина в продължение на 24 часа. Не ми се искаше да отлагам повече, тъй като и без друго изложбата беше отложена в продължение на 2 години. Вложих цялото си старание, страст и любов в тези картини, за да излъчват  позитивно настроение и то да се усеща от всеки, който ги погледне. Исках да покажа най-доброто от себе си.


Преди няколко години започнах да развивам идеята за картини с позитивна енергия, които да противодействат на мрака и сивотата в света, болестите, глада и войните, които ни заобикалят, и да показват един нов, възроден прекрасен и пъстър свят, освободен от мрака и страховете на 2021 г. Изложбата има за цел да пречисти човечеството от негативните емоции, предизвикани от Covid-пандемията, и да зареди със слънчево настроение, вълнение и емоции публиката.

Картините носят надежда, чувство за радост, хармония и душевен мир. Пресъздават въображаемия свят за всеки един от нас - в който хората са здрави, щастливи и безгрижни; улиците са оживени, а витрините на заведенията озаряват със светлините си мокрия път.

Повече за изложбата:


Творбите отразяват непрекъснатия стремеж на човека към доброто и светлината, от където идва ѝ името на изложбата и предават силно романтично чувство.
Всички участващи творби са ръчно рисувани с щедро нанесени маслени бои, като са използвани много ярки и свежи цветове създаващи релефна текстура – стил, типичен за творчеството на художничката и познат на неговите почитатели. Характерна особеност е, че са използвани многобройни точици по цялото платно, подобно на поантилизма, което прави творбите нестандартни и придава усещане за приказност. Двойките и човешките фигури в тях са стилизирани и експресивни.
***
Поради обстоятелството, че достъпът до народното събрание на Р. България е ограничен, изложбата е достъпна за разгледане от всички онлайн.
Разгледайте всички маслени картини на на художника Д. Стойкова, както и нашите предложения за луксозни подаръци.
Видео

Галерия от събитието